Кормова та цукрова: як правильно обрати молоду солодку кукурудзу
Джерело:
інстаграм Євгена ГрибеникаВідомий український шеф-кухар, переможець 2-го сезону кулінарного шоу "МастерШеф. Професіонали" Євген Грибеник поділився секретом, як обрати молоду кукурудзу, щоб вона була солодкою та соковитою.
Кукурудза – один із найважливіших злакових культур світу. У деяких країнах вона є другим хлібом.
Читайте також Розумна упаковка: як технології третього тисячоліття бережуть здоров'я людини та планети
Євген Грибеник розповів, як обрати кукурудзу, щоб помилково не придбати кормову. Адже вона не така соковита й зовсім не солодка.
Молода кукурудза / Фото Агроексперт
Розпочнемо з того, що кукурудза ділиться на два типи: кормову і цукрову.
Різниця між кормовою та цукровою кукурудзою
Кормова – вид кукурудзи, який вже за назвою натякає нам, що її основне призначення – їжа для худоби. Її зерна яскравого, жовтого кольору, іноді навіть з легким помаранчевим відтінком. Цукрова кукурудза завжди виглядає блідіше.
Щоб розрізнити її на смак – відламайте біля основи 2 – 3 зернятка і спробуйте. У кормової, зерна будуть несмачними, а у харчовій вони солодкі і соковиті.
Кукурудза / Фото Флоріум
У молодої цукрової кукурудзи зерна повинні бути пружними та соковитими, а ще вони будуть щільно прилягати одне до одного.
Зерна кормової кукурудзи переважно сухіші. Це вказує на те, що в них зникла волога, і утворився крохмаль разом з восковою шкіркою.
Як обрати кукурудзу
Щоб обрати молоду кукурудзу, а не стару – купуйте тільки ті качани, в яких свіже зелене листя. Качани без листя краще не купувати, адже часто недобросовісні фермери підживлюють її надлишком добрив, через що на листках з'являються темні плями. Відповідно, листя видаляють.
Поле кукурудзи / Фото Агро новини
Ми впевнені, що вам допоможуть корисні поради Євгена Грибеника та ви будете купувати тільки смачну і якісну кукурудзу.