Кормова та цукрова: як правильно обрати молоду солодку кукурудзу

30 липня 2021, 18:55
Читать новость на русском

Відомий український шеф-кухар, переможець 2-го сезону кулінарного шоу "МастерШеф. Професіонали" Євген Грибеник поділився секретом, як обрати молоду кукурудзу, щоб вона була солодкою та соковитою.

Кукурудза – один із найважливіших злакових культур світу. У деяких країнах вона є другим хлібом.

Читайте також Розумна упаковка: як технології третього тисячоліття бережуть здоров'я людини та планети

Євген Грибеник розповів, як обрати кукурудзу, щоб помилково не придбати кормову. Адже вона не така соковита й зовсім не солодка.


Молода кукурудза / Фото Агроексперт

Розпочнемо з того, що кукурудза ділиться на два типи: кормову і цукрову.

Різниця між кормовою та цукровою кукурудзою

Кормова – вид кукурудзи, який вже за назвою натякає нам, що її основне призначення – їжа для худоби. Її зерна яскравого, жовтого кольору, іноді навіть з легким помаранчевим відтінком. Цукрова кукурудза завжди виглядає блідіше.

Щоб розрізнити її на смак – відламайте біля основи 2 – 3 зернятка і спробуйте. У кормової, зерна будуть несмачними, а у харчовій вони солодкі і соковиті.


Кукурудза / Фото Флоріум

У молодої цукрової кукурудзи зерна повинні бути пружними та соковитими, а ще вони будуть щільно прилягати одне до одного.

Зерна кормової кукурудзи переважно сухіші. Це вказує на те, що в них зникла волога, і утворився крохмаль разом з восковою шкіркою.

Як обрати кукурудзу

Щоб обрати молоду кукурудзу, а не стару – купуйте тільки ті качани, в яких свіже зелене листя. Качани без листя краще не купувати, адже часто недобросовісні фермери підживлюють її надлишком добрив, через що на листках з'являються темні плями. Відповідно, листя видаляють.


Поле кукурудзи / Фото Агро новини

Ми впевнені, що вам допоможуть корисні поради Євгена Грибеника та ви будете купувати тільки смачну і якісну кукурудзу.