Курочка в маринаді та ковбаски гриль: чим підкріпитися між відключеннями світла
Мабуть, не існує більш універсального продукту, ніж курятина. Залежно від обраного маринаду цей вид м'яса може набувати різноманітних смакових відтінків та вдало комбінуватися з гарнірами на будь-який смак.
Важливо, що правильний маринад не тільки посилює смак курятини, але й робить її м'якою, ніжною та соковитою. При цьому необов'язково купувати та заготовлювати цілу курочку, адже для смачного обіду підійдуть також гомілки, крильця чи філе.
Читайте також Швидко і доступно: три рецепти курячих гомілок на щодень
Сьогодні існує безліч рецептів, як замаринувати окремі частини курячої тушки. Однак більшість із них вимагають додаткових ресурсів, яких сьогодні немає в українських господинь. Приміром, гомілки пропонують залишати у маринаді на ніч у холодильнику, проте через перебої з електропостачанням м'ясо може зіпсуватися.
Тому українці намагаються знайти альтернативні рішення, з якими можна куштувати улюблені продукти навіть у такий складний час. І вихід є: уже замаринована курятина від ТМ "Наша Ряба Апетитна". Виробник подбав про особливий смак м'яса, а вам залишається лише розкрити упаковку та відправити курятину на сковорідку чи в духовку.
ТМ "Наша Ряба Апетитна" пропонує цілу лінійку унікальних маринадів, які зроблять страви з курятини солоними, гострими, солодкавими або ж додадуть у них кислинку. Так, гомілки "Делі" мають насичений смак індійської кухні завдяки суміші спецій карі, а крильця "Аперо" у фруктово-пряному маринаді здивують нотками вишні.
Ми підготували добірку рецептів з курочкою та ідеальними гарнірами, які підкреслять її смак.
Запечені курячі крила зі шпинатом
Як приготувати запечені курячі крила зі шпинатом / Фото Shutterstock
Час: 25 хвилин
Порції: 4
– упаковка курячих крилець "Аперо" ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 100 грамів свіжого шпинату;
– зелена цибуля;
– оливкова олія.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів в режимі “Конвекція”. Перекладіть курятину на деко та відправте запікатися на 20 хвилин.
- На тарілку викладіть листя шпинату, заправте олією.
- Коли курячі гомілки будуть готові, викладіть їх на салат та одразу подавайте до столу. За бажанням можна посипати страву дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Смачного!
Курячі ковбаски з макаронами та броколі
Рецепт курячих ковбасок з макаронами та броколі / Фото Shutterstock
Час: 25 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
– упаковка курячих ковбасок "Барбекю" ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 200 грамів макаронів спіральок;
– 1 качан броколі;
– свіжий базилік;
– оливкова олія;
– сіль.
Приготування:
- Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії на середньому вогні. Обсмажте на ній ковбаски по 10 хвилин з кожного боку.
- У киплячій підсоленій воді бланшуйте суцвіття броколі 2 хвилини.
- Відваріть макарони у киплячій підсоленій воді до готовності (10 – 13 хвилин). Зцідіть воду та заправте їх олією.
- Викладіть макарони з броколі на тарілку, додайте нарізані довільними шматочками курячі ковбаски та подавайте страву до столу з листочками свіжого базиліку.
Смачного!
Курячі гомілки з картоплею
Рецепт курячих гомілок з картоплею / Фото Shutterstock
Час: 40 хвилин
Порції: 4
– упаковка курячих гомілок "Делі" ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 400 грамів картоплі;
– гілочки розмарину;
– лимон (за бажанням);
– олія.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів у режимі "конвекція". Викладіть на змащене олією деко гомілки.
- Розріжте картоплю довільними шматками, перекладіть до курятини та присмачте гілочками розмарину.
- Запікайте гомілки з картоплею в духовці 35 – 40 хвилин до готовності.
- Подавайте гарячу страву до столу, за бажанням доповнивши її скибками лимона.
Смачного!