Мабуть, кожен стикався з дилемою біля прилавків магазина: яку ж частину курочки вибрати, щоб і м’яса було вдосталь, і посмакувало навіть діткам. Маємо однозначну відповідь: обирайте гомілки – і не прогадаєте.

Читайте також Курка – всьому голова: чому саме це м'ясо має бути у продуктовому кошику

Гомілки – ідеальний вибір на всі випадки життя

Ця частина курочки є максимально рухомою. Тому у порівнянні з крильцями та стегнами в ній більше м’яса, майже немає жиру та кісток. Завдяки цьому гомілки з легкістю можна назвати універсальним продуктом, який підійде на всі випадки життя.

Крім цього, завдяки зручній формі цю частину курочки можна їсти руками, від чого не можуть встояти ані діти, ані дорослі.

Діти теж обожнюють курячі гомілки / Фото Shutterstock

Секрети приготування курячих гомілок

Гомілки не потрібно додатково обробляти, як четвертинки: достатньо їх промити під проточною водою і замаринувати улюбленими спеціями чи маринадами. Гомілки чудово смакують запеченими в духовці, на сковорідці, мангалі чи грилі.

Однак які б спеції чи спосіб приготування ви не обрали, головним секретом ідеально приготованих гомілок є якість і свіжість курятини. Тому, щоб бути певними, що м’ясо птиці принесе користь організму та порадує своїм смаком, обирайте продукцію у перевірених виробників. Таких як ТМ "Наша Ряба", яка здобула довіру та любов українців.

"Наша Ряба" фасує гомілки у спеціальні лотки (~0,6 або 1,1 кг), щоб інформація щодо свіжості, складу та термінів зберігання була завжди відкритою для вас. Крім цього, курятина цього бренду не містить антибіотиків та гормонів росту, а також відповідає усім санітарним нормам. Тож гомілки ТМ "Наша Ряба" можна, і навіть треба, додати у свій раціон, щоб ви були не тільки ситими, але й здоровими.

Курячі гомілки / Фото Shutterstock

А якщо ви ще не знаєте, як краще приготувати цю частину курочки, ділимось з вами простим рецептом, який точно сподобається вам та вашим рідним. Як гарнір пропонуємо картоплю, що тільки доповнить смак курятини.

Гомілки з картоплею в духовці за 45 хвилин

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 2 – 4

Курячі гомілки з картоплею / Фото Shutterstock

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 – 190 градусів у режимі "конвекції". Вкрийте деко шаром харчового пергаменту.
  • Помийте та почистіть картоплю та розріжте її довільними шматками (можна навпіл, або четвертинками). Викладіть на деко та збризніть олією. Поміж картоплю викладіть курячі гомілки.
  • Присмачте все спеціями та гілочками чебрецю. Розріжте цілу головку часнику навпіл та покладіть його між гомілками.
  • Випікайте страву 35 – 40 хвилин, час від часу перемішуючи лопаткою.
  • Подавайте страву до столу гарячою з улюбленим соусом або овочевим салатом.

Смачного!