Як відомо, біле м'ясо – це курятина, індичатина, гусятина, качатина і м'ясо диких птахів. А до червоного належать яловичина й телятина, свинина, баранина, ягнятина, козяче м'ясо, конина, кролятина і дичина. Розмаїття продукції для любителів м'яса чимале, тому нерідко ми задумуємось: що ж обрати для всієї родини, аби отримати максимум користі.

Читайте також Курка в духовці: мінімум зусиль, максимум смаку

24 канал розібрався у цій темі та готовий ділитись результатами.

Що краще – біле чи червоне м'ясо

Біле та червоне м'ясо важливі для раціону людини. Та є кілька нюансів, про які варто знати споживачам.

Червоне м'ясо (свинина та баранина) містить більше холестерину та насичених (поганих) жирів, що можуть підвищити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Тому воно не рекомендується для щоденного споживання. Водночас фахівці радять обирати корисніші способи приготування червоного м’яса – варіння, готування на пару чи у власному соку, а також подавати його з овочами, які багаті на клітковину.

На відміну від червоного, біле м'ясо можна без вагань їсти щодня. Все тому, що воно має менше насичених жирів, але водночас більше ключових поживних речовин, які підтримують здоров’я серцево-судинної системи.

Зокрема, варто звернути увагу на курятину. Вона легше засвоюється, ніж більшість інших видів м'яса, відтак не обтяжує травну та сечовидільну системи.

Курятина не обтяжує травну систему / Фото shutterstock

Не жирами єдиними: чому організму людини потрібен білок та де його взяти

Складаючи свій раціон, варто звернути увагу й на кількість білків, які вкрай необхідні організму для здорового функціонування.

Як відомо, білок є своєрідним будівельним матеріалом для м'язів, внутрішніх органів, кісток, шкіри. Складається він з 22 амінокислот, 9 з яких організм самостійно синтезує, а от решта – надходить з їжею. І тут без м’яса не обійтись!

Саме курятина – відмінне джерело нежирного білка. Дослідники вказують, що в грудці міститься 27 грамів білка на 100 грамів м’яса, чим не можуть похизуватися інші продукти.

Та щоб отримати максимальну користь від курятини – обирайте тільки якісне й свіже м’ясо, яке відповідає всім санітарним нормам, а також не містить гормонів росту та антибіотиків. Саме таку продукцію пропонує бренд ТМ "Наша Ряба", який на ринку вже понад 20 років та зарекомендував себе як надійний виробник. За цей час курочка від ТМ "Наша Ряба" заслужено здобула довіру й любов українців, тож ви можете бути певними в її якості. І, звісно, чудовому смаку!

Курочка не тільки смачна, а й корисна / Фото shutterstock