Ідеальне завершення робочого тижня: готуємо гомілки в соєво-медовій глазурі
Шукаєте універсальну страву, яка готується максимально просто та не потребує особливих кулінарних здібностей? Маємо для вас готове рішення – гомілки в соєво-медовій глазурі.
Завдяки особливому маринаду така курятина вийде ніжною та надзвичайно соковитою. Для рецепта вам необхідно всього 5 інгредієнтів, а на приготування – всього година. Тому цю страву часто обирають для створення особливого настрою перед вихідними, коли хочеться провести час у колі сім'ї або друзів.
Читайте також М'ясо гомілок по-грузинськи: готуємо соковите чахохбілі з томатами
Щоб зробити страву ще смачнішою, пропонуємо обирати гомілки від перевіреного виробника. Такого як ТМ "Наша Ряба". У цьому році бренду виповняється 21 рік – рівно стільки він поставляє якісну курочку на полиці магазинів, щоб в кожній родині завжди було тільки свіже м'ясо!
Головний інгредієнт обрано, а отже, можна сміливо переходити до приготування гомілок у глазурі. Що для цього знадобиться – розповідаємо у покроковому рецепті.
Рецепт курячих гомілок у соєво-медовій глазурі
Час: 60 хвилин
Порції: 4
Завдяки особливому маринаду гомілки вийдуть ніжними та соковитими / Фото Shutterstock
– упаковка курячих гомілок ТМ "Наша Ряба";
– 3 столові ложки соєвого соусу;
– 1 столова ложка меду;
– 1 чайна ложка меленої паприки;
– 1 столова ложка ніжної гірчиці.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів в режимі "Конвекція".
- Підготуйте деко та вкрийте його шаром пергаменту для випікання.
- Змішайте соєвий соус, розігрітий мед, гірчицю та паприку. У цій суміші маринуйте курячі гомілки упродовж 20 хвилин (якщо маєте вільний час, тоді виділіть на цей процес годину).
- Викладіть гомілки на деко, полийте зверху залишками маринаду та відправте запікатися на 30 – 40 хвилин.
- Готові гомілки викладіть на тарілку та подавайте до столу з улюбленим гарніром.
Смачного!