13 липня,
09:55
Рецепт курки по-марокканськи: ідеальна страва з курки та апельсинів для літньої вечері
Джерело:
НВ LifeНе знаєте, що приготувати на вечерю? Ми підготували для вас цікавий та смачний рецепт легкої страви з курятини та апельсинів. Подайте страву з легким салатом з улюбленої зелені та насолоджуйтеся відмінних смаком з легкими нотками марокканської кухні.
Курка по-марокканськи – смачна та ситна страва з ніжного м'яса та апельсинів. У кухні цієї країни використовують багато спецій, щоб збагатити та виділити страву й надати нових відтінків та смаку курки.
Читайте також Здоровий стріт-фуд: як шаурма мережі Döner Market від МХП підкорює українських споживачів
Ведучий програми "Ранок з Україною" – Григорій Герман, поділився з читачами рецептом ніжних курячих ніжок з апельсиновими нотами.
Рецепт курячих ніжок з апельсинами
- Час: 60 хвилин
- Порції: 3 – 4
- Калорійність на 100 грамів: 209 ккал
Курка по-марокканськи / Фото Радіо Трек
– 6 шт. курячих гомілок;
– 2 апельсини;
– оливки на ваш смак;
– 100 мл рослинної олії;
– 2 ч. л. меленої паприки;
– 1 ч. л. кмину;
– ½ ч. л. куркуми;
– ½ ч. л. гострого перцю;
– ½ ч. л. кориці;
– ½ ч. л. імбиру;
– сіль на ваш смак.
- Ретельно помийте апельсини. Один наріжте кільцями та викладіть на деко рівним шаром.
- Оливки розріжте навпіл.
- У окремій мисочці змішайте всі спеції та натріть сумішшю гомілки, ретельно перемішайте.
- Викладіть курятину на апельсини. Посоліть м'ясо та посипте оливками.
- З іншого апельсину вичавіть сік та полийте ним страву.
- Збризніть олією курятину.
- Розігрійте духовку до 190 градусів та випікайте курочку по-марокканськи 35 – 40 хвилин.
- Готову страву подавайте гарячою. Смачного!