Як приготувати курячі ніжки в соусі Теріякі: домашній рецепт

26 травня 2021, 20:35
Читать новость на русском

Курячі ніжки в соусі Теріякі – оригінальна страва, яку ви ще не куштували. Як правильно готувати – читайте у матеріалі.

Надзвичайно ніжні та соковиті курячі ніжки, запечені у духовці з соусом – вишукана та смачна страва, яку можна подати до столу на обід, вечерю або на свята. 

Читайте також  Апетитні курячі ніжки та стегна: рецепти з рисом, у тортильях, з баклажанами та у фользі

Теріякі – солодкий соус в японській кухні, що у перекладі означає тері – "блиск", які – "смажений".  Традиційно його готують з соєвого соусу, цукру, саке або міріну – рідка приправа, яка використовується у приготуванні страв у країні. Його можна замінити на винний оцет або звичайний оцет.  Усталеного рецепта немає. Зазвичай ще додають свіжий або сушений імбир та часник. 

Соус можна використовувати як маринад і його легко приготувати в домашніх умовах. Тому спочатку треба приготувати соус.

Як готувати соус Теріякі/ Фото Unsplash

Рецепт соусу Теріякі

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 8
  • Калорійність на 100 грамів: 88
Інгредієнти для соусу:
– 150 мілілітрів соєвого соусу;
– 1 столова ложка винного оцту (6% з білого вина);
– 2-3 зубчики часнику;
– 4 чайні ложки коричневого цукру;
– 1 чайна ложка сушеного імбиру;
– 80 мілілітрів води.
  1. У каструлю вилийте соєвий соус, додайте оцет, воду, цукор, сушений імбир,  перемішайте.
  2. Почистіть часник, викладіть у каструлю.
  3. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи, випарюйте соус до загустіння.
  4. Зніміть з вогню, залиште для охолодження.

Запечені курячі ніжки у соусі Теріякі/ Фото Freepik

Як приготувати курячі ніжки у духовці

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4-6
Інгредієнти:
– 500 грамів курячих ніжок (або стегенця);
– 4 столові ложки соєвого соусу Теріякі;
– 2 столові ложки рослинної олії;
– спеції;
– чорний мелений перець;
– сіль.
  1. Курячі ніжки ретельно помийте та обсушіть паперовим рушником, збризніть олією, додайте сіль, перець, спеції на ваш смак.
  2. Розігрійте духовку до температури 200 градусів.
  3. Деко вистеліть фольгою, викладіть курячі ніжки, загорніть, відправте запікатись протягом 25-30 хвилин.
  4. Відкрийте фольгу, полийте соусом курятину, відправте запікатись ще на 15 хвилин.
  5. Викладіть на тарілку. Смачного!