Надзвичайно ніжні та соковиті курячі ніжки, запечені у духовці з соусом – вишукана та смачна страва, яку можна подати до столу на обід, вечерю або на свята.
Читайте також Апетитні курячі ніжки та стегна: рецепти з рисом, у тортильях, з баклажанами та у фользі
Теріякі – солодкий соус в японській кухні, що у перекладі означає тері – "блиск", які – "смажений". Традиційно його готують з соєвого соусу, цукру, саке або міріну – рідка приправа, яка використовується у приготуванні страв у країні. Його можна замінити на винний оцет або звичайний оцет. Усталеного рецепта немає. Зазвичай ще додають свіжий або сушений імбир та часник.
Соус можна використовувати як маринад і його легко приготувати в домашніх умовах. Тому спочатку треба приготувати соус.
Як готувати соус Теріякі/ Фото Unsplash
Рецепт соусу Теріякі
- Час: 20 хвилин
- Порції: 8
- Калорійність на 100 грамів: 88
- У каструлю вилийте соєвий соус, додайте оцет, воду, цукор, сушений імбир, перемішайте.
- Почистіть часник, викладіть у каструлю.
- Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи, випарюйте соус до загустіння.
- Зніміть з вогню, залиште для охолодження.
Запечені курячі ніжки у соусі Теріякі/ Фото Freepik
Як приготувати курячі ніжки у духовці
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4-6
- Курячі ніжки ретельно помийте та обсушіть паперовим рушником, збризніть олією, додайте сіль, перець, спеції на ваш смак.
- Розігрійте духовку до температури 200 градусів.
- Деко вистеліть фольгою, викладіть курячі ніжки, загорніть, відправте запікатись протягом 25-30 хвилин.
- Відкрийте фольгу, полийте соусом курятину, відправте запікатись ще на 15 хвилин.
- Викладіть на тарілку. Смачного!