Якісне куряче філе є ключовим інгредієнтом для цього рецепту. Водночас обробка філе – це, мабуть, найбільш неприємний і трудомісткий процес в приготуванні.

Читайте також Три рецепти із продуктів, що завжди поруч

На щастя, є ідеальне рішення – готове куряче філе для шніцеля від ТМ "Наша Ряба". У чому його переваги? По-перше, це свіже м’ясо, якості якого українці довіряють уже понад 20 років. Воно фасоване в окремий лоток, щоб ви завжди могли перевірити термін його придатності.

По-друге, це вже оброблене філе без шкіри та кісток, котре нарізане на зручні шматки. Тож вам залишається лише помити його та відразу готувати! 20 хвилин – і ви будете насолоджуватися смачною стравою.

Курятина від ТМ "Наша Ряба" чудово поєднується з будь-яким гарніром, тому ви можете приготувати один із ваших улюблених і подавати на стіл. Ми пропонуємо зупинитися на картопляному пюре, особливий смак якому надасть мускатний горіх. А щоб урізноманітнити шніцель, можна запанірувати його у сухарях панко (грубого помолу) замість звичайних. Але це, звісно, за бажанням.

Рецепт курячого шніцеля та гарніру з картоплі

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 4 – 6


Курячий шніцель / Фото Shutterstock

Приготування:

  • Відваріть нарізану середніми шматками картоплю у підсоленій киплячій воді до готовності (15 – 20 хвилин). Злийте воду та розімніть картоплю разом із вершками, маслом, дрібкою мускатного горіха.
  • Поки картопля вариться – можна готувати курячий шніцель. Запаніруйте його спочатку в борошні з дрібкою солі, далі в збитому виделкою яйці та у панірувальних сухарях. Так весь сік з м’яса залишиться “запечатаний” всередині шніцеля.
  • Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте його до золотистої скоринки на повільному вогні (7 – 9 хвилин з кожного боку).
  • Перекладіть готовий курячий шніцель на паперову серветку, щоб увібрався зайвий жир.
  • На порційні тарілки викладіть картопляне пюре. За бажанням посипте його нарізаною свіжою зеленню петрушки, кропу або зеленою цибулею. Далі покладіть шніцель та подавайте все до столу.

Смачного!