Що ж можна приготувати з курячого фаршу, коли на все про все є всього 30 хвилин? Ми вас зможемо здивувати, адже цього часу достатньо, аби запекти ніжні тюфтельки та подати їх з рисом, зробити дуже смачну пасту з соковитою курятиною у томатному соусі або ж люля-кебаб. Рецепти приготування дуже прості, а інгредієнти можна знайти чи не в кожному магазині.

Читайте також Швидко, просто, смачно: 3 страви з курятиною за лічені хвилини

Головним секретом цих страв є якісна, свіжа та доступна продукція. Тому пропонуємо вам обрати курячий фарш "Наша Ряба".

По-перше, він продається майже в кожній крамниці чи супермаркеті, а також його можна знайти в найбільшій мережі фірмових магазинів "Наша Ряба". По-друге, продукція бренду відповідає стандартам якості, відтак фарш виготовлений зі свіжого та відбірного курячого м’яса. Придбавши вже готовий продукт, ви зможете зробити обід чи вечерю для всієї родини за менш як пів години. Бо "Наша Ряба" – завжди поруч заради майбутнього!

Тож вам залишається обрати рецепт і приготувати якусь зі страв (або й усі три) за нашою покроковою інструкцією.

Тюфтельки з рисом у духовці

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4


Курячі тюфтелі з рисом / Фото Shutterstock

Приготування:

  • Відваріть рис у підсоленій воді в пропорції 1:2 протягом 20 хвилин або згідно з інструкцією на упаковці. Вимкніть вогонь та накрийте кришкою. Залишіть рис на плиті на 3 – 5 хвилин.
  • Доки готується рис, дрібно наріжте цибулю та змішайте її з курячим фаршем. Присмачте все спеціями та ще раз вимішайте руками.
  • Сформуйте невеликі кульки (розміром з волоський горіх) та викладіть їх на деко.
  • Змішайте сметану та томатну пасту, полийте тюфтельки. Відправте їх випікатися в духовку на 20 – 25 хвилин при температурі 180 – 185 градусів.
  • Викладіть на порційні тарілки рис зі шматочком вершкового масла. Трішки перемішайте та полийте його соусом з тюфтельками.

Смачного!

Курячий люля-кебаб на лаваші

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4


Курячий люля-кебаб на лаваші / Фото Shutterstock

Додатково: дерев’яні шпажки.

Приготування:

  • До курячого фаршу додайте спеції, ретельно вимішайте все руками. Сформуйте на шпажках люля-кебаб.
  • Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії та обсмажте люля-кебаб зі всіх сторін (10 –15 хвилин) або запечіть його у духовці упродовж 15 – 20 хвилин при 200 градусах.
  • Лаваш наріжте порційними шматками, цибулю – довільними. Зелень кінзи дрібно насічіть ножем або подавайте цілими листочками.
  • Викладіть на лаваш готовий люля-кебаб. Посипте страву кінзою та цибулею. Подавайте люля-кебаб до столу з улюбленим соусом (рекомендуємо ткемалі або сацебелі).

Смачного!

Спагеті з курятиною в томатному соусі

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Спагеті з курятиною
Спагеті з курятиною / Фото Shutterstock

Приготування:

  • Відваріть спагеті в киплячій підсоленій воді до готовності (10 – 12 хвилин). Відцідіть їх за допомогою друшляка.
  • Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії та обсмажте дрібно нарізану цибулю до прозорості. Додайте курячий фарш та перемішайте.
  • Влийте до інгредієнтів томатну пасту або додайте дрібно нарізані томати без шкірки. Ретельно все перемішайте, додайте спецій та готуйте 10 хвилин.
  • Перед подачею змішайте спагеті з курятиною в томатному соусі та посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки (або листочками базиліка).

Смачного!