Така капуста в банках – прекрасна заготівля на кілька днів, тижнів чи навіть на зиму. Для квашення потрібно вибрати соковиту та досить щільну капусту – вона підійде найкраще.

Вам сподобається Як готувати яловичину швидко і з задоволенням: покрокові рецепти смачних страв

Квашена капуста – покроковий рецепт

  • Час: 3 дні
  • Порцій: 10

Приготування:

  1. Нашаткуйте 2 кілограми капусти будь-яким зручним способом, прибравши тверду частину качана.
  2. Всипте в капусту 2 столові ложки солі, по 1 столовій ложці цукру та сухого кропу, а також 1 чайну ложку кмину.
  3. Гарно помніть капусту руками, щоб вона почала пускати сік. Спробуйте – вона повинна бути достатньо солоною, щоб просолитися та прокваситися. Якщо солі не достатньо, додайте ще.
  4. Натріть 2 морквини на тертці. Додайте її до капусти разом зі жменею калини чи журавлини та перемішайте.
  5. У скляну банку щільно викладіть капусту, злегка втрамбовуючи. Складіть чисту марлю в кілька разів і накрийте нею банку, зафіксувавши гумкою. Поставте банку у велику миску, щоб рідина, котра буде виділятися під час квасіння, туди стікала.
  6. Два рази на день "проколюйте" капусту дерев'яною паличкою до дна в кількох місцях, щоб бульбашки повітря могли вільно виходити. Якщо цього не робити, страва може гірчити.
  7. Капуста буде кваситися 3 – 4 дні, все залежить від температури. Коли процес квашення завершиться, сік посвітлішає та стане прозорим.
  8. Готову капусту накрийте чистою кришкою і поставте в холодильник.