Пісні страви з квасолі: домашні рецепти
4 січня 2021,
20:05
Читать новость на русском
Пісні страви з квасолі чудово підійдуть до святкового столу. Рецепти у нашій добірці.
SmachnoNews зібрав три рецепти страв з квасолею до Святвечора, які ви з легкістю можете приготувати вдома – дієтичний салат з квасолі, лобіо та тушкована квасоля з цибулею.
Читайте також Овочеві салати від Євгена Клопотенка: домашні рецепти
Дієтичний салат з квасолі
Інгредієнти:– 1 стакан білої квасолі;
– 200 г броколі;
– 1 морква;
– 1 скибочка часнику;
– 0,5 лимона;
– 2 ст. л оливкової олії;
– кріп, петрушка;
– сіль, перець.
- Квасолю помийте, залийте холодною водою на 8 годин. У каструлі з водою відваріть квасолю протягом однієї години до готовності. Через сито злийте воду, залиште до повного охолодження.
- Помийте моркву, почистіть від шкірки, наріжте скибочками. Часник почистіть, подрібніть ножем.
- Капусту помийте, наріжте на маленькі шматочки, відваріть до готовності.
- Для приготування соусу змішайте лимонний сік з оливковою олією, додайте спеції, цукор, сіль, перемішайте до однорідної констинтенції.
- У мисці квасолю змішайте з овочами, додайте соус, залиште на 10 хвилин.
- Викладіть салат на тарілку.
Лобіо з червоної квасолі
Лобіо
Інгредієнти:– 250 г червоної квасолі;
– 1 цибуля;
– 2 скибочки часнику;
– кінза, петрушка;
– 2 ст. л винного оцту;
– 2 ст. л оливкової олії;
– 2 лаврові листки;
– 0,5 ч. л коріандру;
– червоний мелений перець;
– сіль, перець.
- Квасолю помийте, залийте холодною водою на 8 годин або заздалегідь залиште на ніч. У каструлі з водою відваріть квасолю протягом однієї години до готовності. Зайву воду процедіть через сито. Квасолю подрібніть у блендері до однорідної констинтенції.
- Волоські горіхи підсушіть у духовці, подрібніть ножем. Кріп, петрушку, подрібніть ножем, у мисці змішайте зелень з горіхами.
- Почистіть часник, цибулю, наріжте напівкільцями, обсмажте на оливковій олії. У мисці змішайте з петрушкою.
- У каструлі змішайте суміш квасолі з петрушкою, цибулею, горіхами, додайте оцту, спеції, готуйте протягом 5-7 хвилин до готовності.
- Викладіть на тарілку, задекоруйте листям петрушки.
Тушкована квасоля з цибулею
Тушкована квасоля з цибулею
Інгредієнти:– 350 г червоної квасолі;
– 2 цибулі;
– 100 г волоських горіхів;
– 2 скибочки часнику;
– кінза, петрушка;
– 2 ст. ложки оливкової олії;
– цукор, сіль, перець.
- Квасолю помийте, залийте холодною водою на 5-8 годин або заздалегідь залиште на ніч. У каструлі з водою відваріть квасолю протягом однієї години до готовності.
- Почистіть часник, цибулю, наріжте соломкою, часник подрібніть ножем. Обсмажте на олії на пательні, додайте цукру, коріандру, перемішайте, готуйте до золотої скоринки.
- Розігрійте духовку до 185 градусів. Викладіть у кepaмічні горщики з кришкою шарами квасолю, далі – цибулю, додайте окропу 1/3, оливкової олії, відправте у духовку на 20 хвилин до готовності. При подачі до столу, задекоруйте листям петрушки. Смачного!