Легкі мов пух: готуємо домашні млинці на дріжджах
23 липня 2022,
13:31
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Євгена КлопотенкаЩе з дитинства кожен з нас пам'ятає ті пухкі, тонкі млинці, які готували нам мама чи бабуся. Євген Клопотенко вирішив поділитися своїм рецептом смачних млинців на дріжджах.
Млинці – улюблена страва українців. Їх можна їсти самостійно, рясно поливати домашнім варенням або шоколадною пастою, або закручувати різноманітні начинки: кисло-молочний сир, курятину чи тушковані овочі.
Читайте також Дітям на втіху: рецепт шоколадного печива з M&M's
Чим особливі млинці від Євгена Клопотенка? Сенс цих млинців у тому, що вони дріжджові. Це змінює їхню структуру і перетворює на повітряну насолоду. Євген наполягає, аби ви куштували їх вершковим маслом та медом.
Рецепт млинців на дріжджах
- Час: 60 хвилин
- Порції: 15 – 20 штук
– 300 мілілітрів теплого молока;
– 1 столова ложка цукру;
– сіль;
– 15 грамів свіжих дріжджів;
– 1 куряче яйце;
– 150 грамів пшеничного борошна;
– 1 столова ложка олії.
Приготування:
- З'єднайте тепле молоко з цукром та сіллю, з іншої сторони миски покришіть дріжджі. Перемішайте все та залишіть на 10 хвилин у теплому місці, щоб вони активувалися.
- Коли побачите на поверхні молока маленькі бульбашки повітря, то це означає, що дріжджі ожили та можна рухатися далі. Додайте куряче яйце, пшеничне борошно і добре перемішайте, щоб не було грудочок.
- Налийте до тіста столову ложку олії, знов перемішайте і накрийте миску шаром харчової плівки. Залишіть тісто на млинці на 40 хвилин. Обережно перемішайте все ополоником та переходьте до смаження млинців.
- Для цього розігрійте сковорідку та обсмажуйте їх з обох сторін по 1 хвилині на середньому вогні.
Смачного!