Легкі салати з куркою – саме для літа: з корейською морквою, динею та овочами гриль
Улітку хочеться в меню чогось легкого, освіжаючого. Салати з курятиною та сезонною городиною – ідеальний вибір для спекотної пори. Вони забезпечують нас білками, повільними вуглеводами, корисними жирами, клітковиною й при цьому не обтяжують шлунок.
Літні салати з куркою швидко готуються й засвоюються, даруючи нам заряд енергії на весь день. Тож, щоб смачно їсти без потреби щоразу крутитися по кілька годин на кухні, оберіть рецепт, який вам сподобався (або й усі три), і приготуйте за лічені хвилини чудовий обід чи вечерю.
Читайте також Розумна упаковка: як технології третього тисячоліття бережуть здоров'я людини та планети
Азійський салат із курятиною та морквою
- Час: 20 хвилин
- Порції: 4
Азійський салат з курячими стріпсами / Фото shutterstock
– 500 г курячих стріпсів ТМ "Наша Ряба";
– 2 свіжих огірки;
– 300 г корейської моркви;
– 100 г смаженого арахісу;
– 1 ріпчаста цибулина;
– ваша улюблена свіжа зелень.
Для соусу:
– 1 зубчик часнику;
– 2 ст. л. соку лайма;
– соєвий соус – на ваш смак;
– арахісова паста – на ваш смак;
– 1 ст. л. рисового оцту;
– 1 ст. л. кунжутної олії;
– 1 ч. л. тертого свіжого імбиру;
– 1 ст. л. меду;
– перець чилі;
– на ваш смак.
Приготування:
- Курячі стріпси обсмажте на розігрітій сковорідці з невеликою кількістю олії.
- Ретельно помийте овочі. Огірок наріжте тонкими кружальцями, а цибулю – півкільцями.
- Зелень дрібно посічіть ножем.
- Для соусу - збийте в блендері часник, сік лайма, соєвий соус, арахісову пасту, мед, імбир, оцет, кунжутну олію та перець чилі.
- У великій салатниці змішайте огірки, моркву, курятину, посічену зелень, цибулю та полийте все соусом. Ретельно вимішайте салат, щоб соус рівномірно розійшовся по ньому.
- Посипте страву смаженим арахісом і подавайте до столу. Смачного!
Легкий салат із курочкою су-від та динею
- Час: 15 хвилин
- Порції: 2
Салат з курятиною су-від / Фото shutterstock
– 400 г курочки су-від ТМ "Наша Ряба";
– ½ стиглої дині;
– 100 г свіжого листя шпинату;
– 80 г помідорів чері;
– ½ червоної цибулини.
Для соусу:
– 200 мл грецького йогурту;
– ½ свіжого огірка;
– м’ята – на ваш смак;
– сіль – на ваш смак.
Приготування:
- Ретельно промийте й просушіть на паперовому рушнику листя шпинату. Перекладіть його до салатниці.
- Помідори розріжте на половинки, викладіть на шпинат.
- Ретельно помийте диню. Зріжте шкірку, а м’якоть наріжте тоненькими скибочками. Викладіть на помідори.
- Цибулю грубо наріжте й додайте до салату.
- Курочку су-від наріжте тонкими скибками й викладіть до центру салатниці або по її краях.
- Для заправки дрібно наріжте огірок, змішайте його з йогуртом і посоліть. За бажанням можна освіжити соус кількома дрібно нарізаними листочками м’яти.
- Соус до салату подавайте окремо. Смачного!
Теплий салат із курячим філе та овочами гриль
- Час: 20 хвилин
- Порції: 2
Теплий салат з курячим філе / Фото shutterstock
– 2 курячих філе ТМ "Наша Ряба";
– 1 червоний болгарський перець;
– 1 жовтий болгарський перець;
– 1 цукіні;
– 1 головка салату Lollo Rossa (різновид латука);
– 10 помідорів чері;
– 2 ст. л. оливкової олії;
– суміш італійських трав – на ваш смак.
Приготування:
- Ретельно промийте й просушіть на паперовому рушнику листя салату. Порвіть салат руками й викладіть до салатниці.
- Розріжте куряче філе повздовж на дві половини. Розігрійте сковорідку гриль та обсмажте на ній курятину до готовності. Посоліть м’ясо.
- Наріжте курятину на середні шматки й викладіть на салат.
- Перець помийте, видаліть із нього насіння та плодоніжки.
- Цукіні наріжте грубими кружальцями, перець – великими шматками, а помідори – половинками.
- Замаринуйте овочі в оливковій олії та спеціях на 5 хвилин і обсмажте на сковорідці гриль.
- Викладіть овочі на салат і злегка перемішайте страву.
- Теплий салат одразу подавайте до столу. Смачного!