Легкий дієтичний суп із селери: домашній рецепт

8 червня 2021, 20:35
Читать новость на русском

Думаєте, що приготувати на вечерю? Ми підготували для вас легкий, смачний та вітамінний рецепт супу, який ви легко приготуєте вдома. Обов'язково спробуйте.

Легкий дієтичний суп із селери  – чудова ідея до літнього меню. Поживний, смачний та корисний суп сподобається усім.

Читайте також Апетитні курячі ніжки та стегна: рецепти з рисом, у тортильях, з баклажанами та у фользі

Перша страва готується з додаванням картоплі, селери, моркви, цибулі та зелені. Ви можете додавати будь-які улюблені овочі, бульйон та спеції. 

Рецепт супу

  • Час: 30 – 35 хвилин
  • Порції: 2 – 3
  • Калорійність на 100 грамів: 49 ккал
Інгредієнти:
– 3 – 4 картоплі;
– 1 цибуля;
– 1 морква;
– 1/2 кореню селери;
– 2-3 стебла селери;
– 1 літр води;
– 50 грамів вершкового масла 82%;
– петрушка;
– перець;
– сіль.
  1. Картоплю, моркву помийте, почистіть від шкірки, наріжте кубиками.

Картопля/Фото Unsplash

  1. Корінь селери почистіть, стебла селери помийте, наріжте скибочками.

Селера/ Фото Unsplash

  1. У розігріту каструлю додайте вершкове масло, викладіть цибулю, моркву, корінь та стебла селери, обсмажте до золотої скоринки.
  2. Додайте картоплю, влийте воду, додайте сіль, перець, перемішайте, варіть протягом 15 – 20 хвилин, доки картопля стане м'якою.
  3. Петрушку помийте, подрібніть ножем.

Подрібнена петрушка/ Фото Unsplash

  1. Зніміть з вогню, подрібніть блендером до стану пюре. Знову вилийте у каструлю, додайте вершки, перемішайте, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, залиште на 5 – 7 хвилин.

Готовий суп з селерою/ Фото Pexels

  1. Викладіть у тарілку готовий суп, задекоруйте петрушкою. Подавайте з хлібом. Смачного!