2 лютого,
13:18
Японський рамен по-домашньому: швидка локшина на курячому бульйоні
Джерело:
Damn deliciousЦе найпростіший рецепт рамена, який вам коли-небудь траплявся. Готується локшина швидше ніж за 30 хвилин. І чи треба казати, що вона набагато смачніша (і корисніша!) за магазинну?
Рамен – японський суп, що своїм смаком та швидкістю приготування полонив усю Азію, а за нею й цілий світ. Зазвичай рамен готують із пшеничною локшиною на курячому, яловичому чи свинячому бульйоні, а подають із половинками яєць.
Читайте також Обираємо курочку правильно: на що варто звертати увагу при покупці м'яса
Рецепт домашнього рамена
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
Фото Damn delicious
– 2 великих курячих яйця;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 4 зубчики часнику;
– 1 столова ложка тертого імбиру;
– 4 склянки курячого бульйону;
– 200 грамів грибів шиїтаке;
– 1 столова ложка соєвого соусу;
– які-соба (пшенична локшина);
– 3 склянки бейбі-шпинату;
– 8 скибочок нарутомакі (суримі з риби);
– 1 морквина;
– 2 столові ложки подрібненої цибулі.
Приготування:
- Покладіть курячі яйця до великої каструлі, залийте холодною водою на 2 – 3 сантиметри, доведіть до кипіння й проваріть 1 хвилину.
- Зніміть яйця з плити й залиште, накривши кришкою, на 8 – 10 хвилин. Далі злийте з яєць воду й, перш ніж звільнити від шкаралупи, як слід їх охододіть. Почищені яйця розріжте навпіл.
- Розігрійте в каструлі олію. Додайте подрібнений часник та імбир і тримайте на середньому вогні, постійно помішуючи, до появи аромату.
- Влийте курячий бульйон, гриби, соєвий соус і 3 склянки води. Доведіть до кипіння й зменште вогонь. Тушкуйте, доки гриби не розм'якнуть (10 хвилин).
- Додайте локшину й варіть суп до її готовності (2 – 3 хвилини).
- Додайте шпинат, нарутомакі, моркву та цибулю. Варіть суп ще 2 хвилини, доки шпинат не зм'якне.
- Готовий рамен розлийте по тарілках, додайте до кожної половинки яєць.
Смачного!