21 травня,
20:02
Легкий літній рецепт салату з грушею та панчетою: готуємо, як у ресторані
Джерело:
Метро Кеш енд КерріСвіжий та ароматний літній салат з грушею та панчетою стане вашим улюбленим – ми в цьому впевнені! На його приготування вам потрібно мінімум часу, а результат вразить вас і ваших гостей.
Читайте також Салат з авокадо, волоськими горіхами, томатами та полуницею: простий рецепт
На приготування смачного та свіжого салату з груші вам потрібно всього 10 – 15 хвилин. За бажанням до салату можна додатково додати виноград або перець чилі, щоб зробити його ще більш оригінальним та пікантним.
Рецепт салату з грушею
Інгредієнти:– 1 ст. л меду;
– 1 ст. л білого винного оцту;
– ½ ст. л лимонного соку;
– 4 ст. л оливкової олії;
– 200 г панчети;
– 2 стиглі груші;
– 280 г руколи;
– 90 г сиру Рікота;
– дрібка солі;
– чорний мелений перець на ваш смак.
- Для приготування заправки для салату змішайте в мисочці оцет, мед, лимонний сік, сіль та перець. Збивайте соус вінчиком та поступово вливайте в нього оливкову олію тонкою цівкою.
- Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії та обсмажте панчету близько 5 хвилин до хрумкої скоринки.
- Обсмажену панчету перекладіть на шар паперового рушника, щоб позбутися зайвого жиру.
- Наріжте грушу тонкими скибочками, викладіть на презентаційну тарілку.
- Додайте до груші панчету та шматочки сиру. Посипте салат руколою та полийте соусом.
- Одразу подавайте готовий салат до столу. Смачного!