Лимонад із лаванди – чудовий напій, який потішить не лише дивовижним смаком, а й естетичним виглядом. Тим паче, що приготувати його зовсім нескладно.
Читайте також Смажимо шашлик у Львові: ТОП-6 локацій, де можна чудово відпочити на природі
Спочатку нам потрібно приготувати сироп, який стане основою прохолодного напою.
Рецепт приготування лимонаду з лаванди
Готуємо лавандовий сироп
Інгредієнти:
- 3 ложки сушеної кулінарної лаванди
- 1 склянка цукру
- 1 склянка води
- цедра одного лимона
Спосіб приготування
- Лаванду, цукор та воду з'єднати у невеликому посуді. Довести до кипіння і тримати, поки цукор не розчиниться.
- Рідину зняти з вогню та додати цедру лимона, перемішати та дати сиропу настоятися впродовж години.
- Після цього потрібно процідити сироп через сито з марлею та поставити у холодильник.
Процес приготування дуже простий / Фото Food
Тепер переходимо до другого етапу – власне лимонаду.
Приступаємо до приготування лимонаду
Інгредієнти:
- 1 стакан лавандового сиропу
- 1 стакан свіжовижатого лимонного соку (приблизно 4 лимони)
- 2 чашки охолодженого горіхового або іншого чаю
- лід
- гілочки лаванди (для прикраси)
Спосіб приготування
- З'єднати в одному великому посуді сироп, лимонний сік та охолоджений чай.
- Поставити у холодильник, перед вживанням додати лід та прикрасити напій лавандою.