Лимонад із лаванди – чудовий напій, який потішить не лише дивовижним смаком, а й естетичним виглядом. Тим паче, що приготувати його зовсім нескладно.

Читайте також Смажимо шашлик у Львові: ТОП-6 локацій, де можна чудово відпочити на природі

Спочатку нам потрібно приготувати сироп, який стане основою прохолодного напою.

Рецепт приготування лимонаду з лаванди

Готуємо лавандовий сироп

Інгредієнти:

  • 3 ложки сушеної кулінарної лаванди
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка води
  • цедра одного лимона

Спосіб приготування

  1. Лаванду, цукор та воду з'єднати у невеликому посуді. Довести до кипіння і тримати, поки цукор не розчиниться.
  2. Рідину зняти з вогню та додати цедру лимона, перемішати та дати сиропу настоятися впродовж години.
  3. Після цього потрібно процідити сироп через сито з марлею та поставити у холодильник.

Процес приготування дуже простий / Фото Food

Тепер переходимо до другого етапу – власне лимонаду.

Приступаємо до приготування лимонаду

Інгредієнти:

  • 1 стакан лавандового сиропу
  • 1 стакан свіжовижатого лимонного соку (приблизно 4 лимони)
  • 2 чашки охолодженого горіхового або іншого чаю
  • лід
  • гілочки лаванди (для прикраси)

Спосіб приготування

  1. З'єднати в одному великому посуді сироп, лимонний сік та охолоджений чай.
  2. Поставити у холодильник, перед вживанням додати лід та прикрасити напій лавандою.