Лінивий торт Наполеон з мандаринами
30 грудня 2022,
13:55
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Валерія ВелігураКоли часу та сил на приготування смачного солодкого обмаль – приготуйте лінивий Наполеон.
Повітряні коржі, ніжний заварний крем, мандариновий джем – ідеальний десерт на новорічний стіл. А назва йому лінивий торт Наполеон. Ми навчимо вас готувати його так, що будуть в захваті всі гості та рідні.
Читайте також Новорічний стіл 2023: рецепти м'ясних страв і закусок
Наполеон – багатошаровий торт з перемащених коржів та ніжного крему. На його приготування зазвичай йде багато сил та потрібні певні вміння. Щоб трішки спростити складну випічку, ми дібрали рецепт лінивого торта Наполеон у склянці та з яскравим мандариновим джемом.
Рецепт лінивого торта Наполеон у склянці
- Час: 2 години
- Порції: 2 – 3
– 300 грамів листкового тіста.
Інгредієнти для крему:
– 1 яйце
– 100 грамів цукру
– 10 грамів ванільного цукру
– дрібка солі
– 25 грамів борошна
– 250 мілілітрів молока
– 25 грамів вершкового масла
Інгредієнти для мандаринового джему:
– 150 грамів очищених мандаринів
– 15 грамів цукру
– 1 чайна ложка лимонного соку
– 15 грамів кукурудзяного крохмалю
Приготування:
- Для крему поєднуємо яйце, 50 грамів цукру, сіль, борошно та перемішуємо.
- У сотейнику поєднуємо молоко, 50 грамів цукру, ванільний цукор, перемішуємо та доводимо до кипіння. Постійно помішуючи, вливаємо гаряче молоко у яєчну суміш.
- Переливаємо знову у сотейник і варимо до загущення.
- Вимикаємо вогонь, додаємо вершкове масло та перемішуємо.
- Накриваємо харчовою плівкою в контакт і даємо повністю охолонути.
- Для джему очищені мандарини пробиваємо блендером і виймаємо плівки. Додаємо цукор, лимонний сік, крохмаль, перемішуємо і варимо до загущення. Повністю охолоджуємо. ⠀ ⠀
- Для коржів розморожуємо та розкочуємо листкове тісто. Випікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Даємо охолонути подрібнюємо в блендері. ⠀
- Збираємо тортик за принципом: корж, крем, мандариновий джем.
- Ставимо просочуватися у холодильник на 1 годину.
Смачного!