Повітряні коржі, ніжний заварний крем, мандариновий джем – ідеальний десерт на новорічний стіл. А назва йому лінивий торт Наполеон. Ми навчимо вас готувати його так, що будуть в захваті всі гості та рідні.

Читайте також Новорічний стіл 2023: рецепти м'ясних страв і закусок

Наполеон – багатошаровий торт з перемащених коржів та ніжного крему. На його приготування зазвичай йде багато сил та потрібні певні вміння. Щоб трішки спростити складну випічку, ми дібрали рецепт лінивого торта Наполеон у склянці та з яскравим мандариновим джемом.

Рецепт лінивого торта Наполеон у склянці

  • Час: 2 години
  • Порції: 2 – 3

Приготування:

  • Для крему поєднуємо яйце, 50 грамів цукру, сіль, борошно та перемішуємо.
  • У сотейнику поєднуємо молоко, 50 грамів цукру, ванільний цукор, перемішуємо та доводимо до кипіння. Постійно помішуючи, вливаємо гаряче молоко у яєчну суміш.
  • Переливаємо знову у сотейник і варимо до загущення.
  • Вимикаємо вогонь, додаємо вершкове масло та перемішуємо.
  • Накриваємо харчовою плівкою в контакт і даємо повністю охолонути.
  • Для джему очищені мандарини пробиваємо блендером і виймаємо плівки. Додаємо цукор, лимонний сік, крохмаль, перемішуємо і варимо до загущення. Повністю охолоджуємо. ⠀ ⠀
  • Для коржів розморожуємо та розкочуємо листкове тісто. Випікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Даємо охолонути подрібнюємо в блендері. ⠀
  • Збираємо тортик за принципом: корж, крем, мандариновий джем.
  • Ставимо просочуватися у холодильник на 1 годину.

Смачного!