Укр Рус
11 грудня, 22:03
3

Ідеальний львівський сирник з першого разу: що додати і як випікати правильно

Основні тези
  • Львівський сирник є кулінарною візитівкою Львова і має вологу текстуру, яку особливо цінують.
  • Для приготування сирника використовують кисломолочний сир, яйця, манку, цукор, масло та родзинки, а для глазурі – масло, цукор, молоко та какао.

Львівський сирник давно став не просто десертом, а кулінарною візитівкою міста та символом різдвяних свят. Кожна родина має свій маленький секрет готування.

Цей сирник, який не кришиться, тримає форму й залишається ніжним усередині, повідомляє 24 Канал з посиланням на Лілію Цвіт. Саме за цю особливу, вологу текстуру його так люблять. 

Цікаво Таких не замовите в кавʼярні: панкейки у стилі сінабон за лічені хвилини 

Як приготувати львівський сирник?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6 

Інгредієнти (форма 35×12 сантиметрів): 
– 1 кілограм кисломолочного сиру; 
– 8 яєць; 
– 4 столові ложки манки (70 грамів); 
– 250 грамів цукру; 
– 200 грамів масла; 
– 100 грамів родзинок;
для глазурі: 
– 150 грамів масла; 
– 80 грамів цукру; 
– 2 столові ложки молока; 
– 3 столові ложки какао. 

Як приготувати ідеальний сирник: дивіться відео 

Приготування: 

  1. Коригуйте консистенцію сирної маси за потреби, додаючи домашню сметану.
  2. Для початку родзинки слід залишити у дуже гарячій воді на 10 хвилин.
  3. Воду злийте та добре обсушіть родзинки паперовим рушником чи серветкою.
  4. До сиру всипте цукор та яйця і перебийте блендером. До сиру додайте розтоплене, але не гаряче вершкове масло та добре перемішайте.
  5. Вмішайте манку, а наприкінці – родзинки.
  6. Форму застеліть пергаментом і викладіть сирну масу.
  7. Випікайте сирник при температурі 180 градусів приблизно 1 годину.
  8. Після випікання обов’язково охолодіть його у формі сирник трохи осяде, це нормальний процес.
  9. Для шоколадної глазурі з’єднайте молоко з цукром, перемішайте, додайте вершкове масло й підігрівайте на малому вогні. Коли маса закипить, всипте просіяне какао, розмішайте та варіть 2 – 3 хвилини до повного розчинення.
  10. Охолоджений сирник щедро полийте шоколадною помадкою та поставте в холодильник на кілька годин, щоб він настоявся й набрав структури. 

Як визначити якість какао? 

Якісний какао-порошок повинен насичений смак чистого шоколаду без зайвих солодощів, пише Сocoterra. Залежно від сорту, какао може мати гіркий присмак темного шоколаду. 

Високоякісні боби зазвичай мають глибокий, насичений, червонувато-коричневий колір. Саме він і повинен зберегтися при подрібненні у порошок. 

Що ще смачненького спекти? 

  • Спробуйте торт "Три склянки" – його цінують за простоту та вишуканість смаку. 

  • А на свята стане в пригоді ще один пляцок від Лілії Цвіт – легендарний "Пані Валевська"