У кулінарних експертів багато таких секретів. Ми зробили добірку найпоширеніших кулінарних помилок і найефективніших способів їх усунення.

Цікаво Усього в міру: скільки білків, жирів та вуглеводів треба для здоров'я й звідки їх брати

Пересолена страва

Для того, щоб забрати сіль із супу, варто опустити у нього пакетик рису та його проварити. Рис вбере лишню сіль. Овочеве рагу можна виправити за допомогою сметани чи помідорів. Якщо у картоплю додали більше солі, ніж необхідно, можна додати молоко та масло та зробити з неї пюре.

Крохмалевмісні продукти поглинають сіль і балансують смак / Фото Unsplash

Переварена паста або рис

У таких випадках варто добре промити макарони або рис та прожарити їх на великій сковорідці впродовж декількох хвилин. При цьому важливо позбутися зайвої рідини, щоб макарони не були водянистими.

У переварений рис можна додати молоко і зробити кашу / Фото Unsplash

Підгоріла курка

Якщо у духовці підгоріла курочка, можна замаскувати її під пікантним соусом, наприклад, трав'яним. Змішайте оливкову олію і крупно нарізані свіжі трави (чебрець, базилік, м'ята, естрагон, петрушка). Додайте до суміші сіль та перець. Курку розділіть на великі шматочки й полийте соусом.

Різноманітні соуси врятують та чудово доповнять курятину / Фото Unsplash

Хитрощі з рибою

Коли тушка риби при смаженні розвалилася, можна видалити кістки й подати з вершковим соусом. Перед тим як перевертати рибу на пательні, варто злегка скропити її соком лимона. Якщо у риби ніжна тушка – її краще обсмажувати в клярі.

Не варто змащувати олією сковорідку, краще змастіть нею рибу / Фото Unsplash

Підгорів пиріг

Якщо край випічки зарум'яниться занадто сильно, можна видалити підгорілі місця дрібним терком. Потім посипати несолодкий пиріг тертим сиром, а солодкий – цукровою пудрою.

Щоб пиріг не підгорів, можна змастити верхівку молоком і накрити пергаментним папером / Фото Unsplash