Підгорів пиріг, пересолили кашу, переварили макарони: 5 способів урятувати страву
Кулінарія – справа тонка. Й опанування цього мистецтва не обходиться без помилок та провалів. Утім, часто ситуацію допомагає виправити напрочуд простий лайфхак.
У кулінарних експертів багато таких секретів. Ми зробили добірку найпоширеніших кулінарних помилок і найефективніших способів їх усунення.
Цікаво Усього в міру: скільки білків, жирів та вуглеводів треба для здоров'я й звідки їх брати
Пересолена страва
Для того, щоб забрати сіль із супу, варто опустити у нього пакетик рису та його проварити. Рис вбере лишню сіль. Овочеве рагу можна виправити за допомогою сметани чи помідорів. Якщо у картоплю додали більше солі, ніж необхідно, можна додати молоко та масло та зробити з неї пюре.
Переварена паста або рис
У таких випадках варто добре промити макарони або рис та прожарити їх на великій сковорідці впродовж декількох хвилин. При цьому важливо позбутися зайвої рідини, щоб макарони не були водянистими.
Підгоріла курка
Якщо у духовці підгоріла курочка, можна замаскувати її під пікантним соусом, наприклад, трав'яним. Змішайте оливкову олію і крупно нарізані свіжі трави (чебрець, базилік, м'ята, естрагон, петрушка). Додайте до суміші сіль та перець. Курку розділіть на великі шматочки й полийте соусом.
Хитрощі з рибою
Коли тушка риби при смаженні розвалилася, можна видалити кістки й подати з вершковим соусом. Перед тим як перевертати рибу на пательні, варто злегка скропити її соком лимона. Якщо у риби ніжна тушка – її краще обсмажувати в клярі.
Підгорів пиріг
Якщо край випічки зарум'яниться занадто сильно, можна видалити підгорілі місця дрібним терком. Потім посипати несолодкий пиріг тертим сиром, а солодкий – цукровою пудрою.