Мариновані печериці без стерилізації: їж хоч одразу

3 жовтня 2022, 11:34
Читать новость на русском

Щоб швидко і без зайвої метушні замаринувати печериці – скористайтеся рецептом Віталія Барилко. Такі гриби можна їсти одразу після маринування, або зберігати в холодильнику взимку.

Існує безліч рецептів маринованих грибів, але переважно всі вони закриваються спеціальним ключем та стерилізуються. Якщо у вас немає ні ключа, ні бажання стерилізувати закрутку вихід є – приготуйте їх за цим рецептом.

Читайте також Гастровихідні вдома: готуємо швидкі страви з курятини

Печериці найкраще обирати дрібні, обов'язково свіжі. Ретельно помийте їх водою від бруду – чистити не обов'язково.

Рецепт маринованих печериць без стерилізації

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 2 – 3 півлітрові банки
Інгредієнти:
 – 1 кілограм печериць;
 – 1 літр води;
 – 3 чайні ложки солі;
 – 4 чайні ложки цукру;
 – гірчиця в порошку;
 – гірчиця в зернах;
 – перець горошком;
 _ лавровий листок;
 – 100 грамів 9% оцту;
 – 100 грамів соняшникової олії;
 – 10 зубчиків часнику.

Приготування:

  • Ретельно помийте печериці. Якщо ви придбали дрібні гриби – достатньо змити з них бруд, якщо великі чи середні – їх можна почистити від шкірки та розрізати на четвертинки.
  • У великій каструлі відваріть гриби у киплячій воді протягом 10 хвилин. Злийте воду, або заморозьте грибний бульйон для подальшого використання у супах чи соусах.
  • Для маринаду змішайте всі інгредієнти та доведіть до кипіння. Додайте туди гриби та варіть ще 15 – 20 хвилин.
  • Готові гриби перекладіть у стерилізовані, чисті банки та закрийте кришками. Такі гриби можна також не закривати на зиму – залишіть їх у каструлі з маринадом до повного охолодження та подавайте до столу, як закуску.
  • Готові мариновані гриби без стерилізації добре зберігаються у холодильнику до весни.

Смачного!

Відеорецепт приготування маринованих печериць без стерилізації: