Медова курочка за 30 хвилин: рецепт, який стане вашим улюбленим

11 лютого 2022, 22:28
Читать новость на русском

Джерело:

Café delites

Шукаєте ідеальний варіант для швидкої й ситної вечері? Приготуйте медову курочку в кисло-солодкому соусі! До речі, можете використати як стегенця, так і грудку.

Медова курка в кисло-солодкому соусі смакує з будь-яким гарніром: з картоплею, рисом, пастою й просто з овочевим салатом.

Читайте також Навколо світу за годину: 4 незвичні страви з курочкою для романтичного вечора

Рецепт медової курочки

  • Час: 25 – 30 хвилин
  • Порції: 6


Фото Café delites

Інгредієнти:
 – 6 курячих стегенець із кісткою;
 – сіль;
 – мелений чорний перець;
 – 2 чайні ложки часникового порошку;
 – 6 зубчиків часнику;
 – ⅓ склянки меду;
 – ¼ склянки води;
 – 2 столові ложки яблучного оцту;
 – 1 столова ложка соєвого соусу.

Приготування:

  1. Присмачте курку сіллю, перцем і часниковим порошком. Відкладіть на кілька хвилин – хай промаринується.
  1. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії й обсмажте на ній стегенця до золотавого кольору. Накрийте кришкою й смажте до готовності.
  1. Залиште 2 столові ложки соку, що утворивася при смаженні курки. Решту соку злийте до чашки (для якоїсь іншої страви). 
  1. Викладіть курку на сковороду шкірою догори, додайте подрібнений часник, мед, воду, оцет і соєвий соус. Збільште вогонь до середнього й готуйте, доки соус трохи не випарується й не загусне (3 – 4 хвилини).


Фото Café delites

  1. Прикрасьте курячі стегенця петрушкою й подавайте з  овочами, рисом, спагеті або свіжим салатом.

Смачного!