Експериментуємо з Клопотенко: три рецепти з молодої картоплі у дивних поєднаннях
Джерело:
інстаграм Євгена КлопотенкаЄвген Клопотенко не перестає дивувати своїми експериментами у їжі. Він хвацько поєднує смаки та створює нові шедеври. Сьогодні у нас молода картопля.
Український ресторатор та шеф-кухар Євген Клопотенко підготував для читачів справжній вибух смаковим рецепторам. Кулінар пропонує відійти від звичних смаків та спробувати приготувати щось нове. Наприклад, поєднати молоду відварену картоплю з арахісом, або з соком апельсина.
Читайте також Запечена молода капуста: рецепт, який зведе з розуму
Різні смакові поєднання з картоплею
Отже, відваріть картоплю до готовності, додайте вершкове масло, трішки меленої кориці. Інший варіант страви: додайте цедру та сік апельсина й арахіс.
Якщо ви не впевнені, що такі смакові експерименти вам сподобаються, спробуйте ці інгредієнти на одній картоплині.
Шеф-кухар запевняє, що ви щонайменше годину будете розсмаковувати та обдумувати ці поєднання інгредієнтів з такою банальною, на перший погляд, картоплею.
Ще один варіант страви – це з додаванням оцту. Отже, записуйте рецепт:
- Готуйте звичайну варену картоплю з кропом та вершковим маслом.
- Наприкінці приготування додайте до неї 1 столову ложку оцту, перемішайте та накрийте кришкою на 10 хвилин.
Пам'ятайте, на 500 грамів картоплі потрібно 1 столову ложку оцту.
Смачного! Не бійтеся експерементувати зі смаками.
Текст публікації Євгена Клопотенка:
Я вам дам 2 варіанти дивнуватої картоплі і 1 – нормальної. Отже, щоб дати мозку і роту побути під враженнями:
1. Варите картоплю до готовності, додаєте вершкове масло та трохи кориці.
2. Варите картоплю, додаєте цедру й сік апельсину + арахіс.
Спробуйте і те, і інше на одній картоплинці для початку. Щоб подумати та зрозуміти. Повірте мені, у вас так сильно і сконцентровано створюватимуться думи про картоплю, що ваш мозок буде зайнятий на годину мінімум. Варіант, щоб відволіктися та перезавантажити голову. Але це я вам не просто якусь хєрню даю. Ті смаки справді мають сенс та цінність. Думайте про це так: ви ж гарбуза їсте? Їсте. А він солодкий. Але ви його додаєте в солону їжу. Так що заважає картоплі, яка має нейтральний смак, набути трохи солодкості?
А тепер нормальний звичний варіант картоплі. Але ми її прокачаємо одним елементом.
1. Отже, робите звичайну варену картоплю з кропом і маслом. А потом у кінці додаєте трохи оцту. Вам десь столова ложка потрібна на пів кілограма картоплі. Це воно для приємної кислоти. Обов’язково перемішати і залишити все під кришкою на 10 хвилин, щоб картопля увібрала смаки. А потім їсти.
Всі 3 варіанти - про молоду картоплю. І сходіть на klopotenko.com, там ще декілька тисяч рецептів. І не тільки картопля. І не тільки дивне. Цьом.