Український ресторатор та шеф-кухар Євген Клопотенко підготував для читачів справжній вибух смаковим рецепторам. Кулінар пропонує відійти від звичних смаків та спробувати приготувати щось нове. Наприклад, поєднати молоду відварену картоплю з арахісом, або з соком апельсина.

Читайте також Запечена молода капуста: рецепт, який зведе з розуму

Різні смакові поєднання з картоплею

Отже, відваріть картоплю до готовності, додайте вершкове масло, трішки меленої кориці. Інший варіант страви: додайте цедру та сік апельсина й арахіс.

Якщо ви не впевнені, що такі смакові експерименти вам сподобаються, спробуйте ці інгредієнти на одній картоплині.

Шеф-кухар запевняє, що ви щонайменше годину будете розсмаковувати та обдумувати ці поєднання інгредієнтів з такою банальною, на перший погляд, картоплею.

Ще один варіант страви – це з додаванням оцту. Отже, записуйте рецепт:

  1. Готуйте звичайну варену картоплю з кропом та вершковим маслом.
  2. Наприкінці приготування додайте до неї 1 столову ложку оцту, перемішайте та накрийте кришкою на 10 хвилин.

Пам'ятайте, на 500 грамів картоплі потрібно 1 столову ложку оцту.

Смачного! Не бійтеся експерементувати зі смаками.

Текст публікації Євгена Клопотенка:

Я вам дам 2 варіанти дивнуватої картоплі і 1 – нормальної. Отже, щоб дати мозку і роту побути під враженнями:

1. Варите картоплю до готовності, додаєте вершкове масло та трохи кориці.
2. Варите картоплю, додаєте цедру й сік апельсину + арахіс.

Спробуйте і те, і інше на одній картоплинці для початку. Щоб подумати та зрозуміти. Повірте мені, у вас так сильно і сконцентровано створюватимуться думи про картоплю, що ваш мозок буде зайнятий на годину мінімум. Варіант, щоб відволіктися та перезавантажити голову. Але це я вам не просто якусь хєрню даю. Ті смаки справді мають сенс та цінність. Думайте про це так: ви ж гарбуза їсте? Їсте. А він солодкий. Але ви його додаєте в солону їжу. Так що заважає картоплі, яка має нейтральний смак, набути трохи солодкості?

А тепер нормальний звичний варіант картоплі. Але ми її прокачаємо одним елементом.

1. Отже, робите звичайну варену картоплю з кропом і маслом. А потом у кінці додаєте трохи оцту. Вам десь столова ложка потрібна на пів кілограма картоплі. Це воно для приємної кислоти. Обов’язково перемішати і залишити все під кришкою на 10 хвилин, щоб картопля увібрала смаки. А потім їсти.

Всі 3 варіанти - про молоду картоплю. І сходіть на klopotenko.com, там ще декілька тисяч рецептів. І не тільки картопля. І не тільки дивне. Цьом.