Рублене куряче філе – чудова основа для цілої низки оригінальних страв. Адже воно не лише дієтичне та поживне, але й надзвичайно смачне. Тож ми дібрали для вас 5 напрочуд вдалих рецептів, які й смакують надзвичайно, і готуються – легко!

Варто знати Обираємо курочку правильно: на що варто звертати увагу при покупці м'яса

А щоб приготування було максимально зручним і не вимагало безлічі часу та зусиль, обирайте для своїх рецептів свіже рублене філе від ТМ "Наша Ряба". Виробник подбав про те, щоб вам не довелось довго-нудно нарізати курочку, а потім ще й відмивати обробну дошку, ножі та гору мисок. Тому якісне та безпечне куряче м'ясо вже дбайливо подрібнене на ідеальні шматочки, готові до приготування.

Разом із ТМ "Наша Ряба" менш ніж за годину ви почастуєте родину апетитною лазаньєю, хрумким кішем із курочкою та ніжними курячими тюфтельками. Потіште близьких небуденними стравами, і вони не забаряться з подякою!

Яєчні мафіни з куркою

Мафіни з курки
Готуємо яєчні мафіни з куркою / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігріваємо сковороду, наливаємо в неї олії й обсмажуємо рублене філе на середньому вогні, доки не побіліє (3 – 5 хвилин).
  2. Помідор нарізаємо маленькими кубиками й викладаємо до миски разом із обсмаженою куркою, посіченою зеленню та тертим сиром. Додаємо солі, меленого чорного перцю, копченої паприки й усе перемішуємо. Начинка для мафінів готова!
  3. В окрему миску вибиваємо яйця, додаємо сметану та дрібку солі. Збиваємо віничком або виделкою до однорідності.
  4. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  5. Формуємо мафіни:
  • викладаємо начинку до жаротривких форм, заповнюючи їх на дві третини;
  • розподіляємо по формах яєчну суміш, залишаючи трішки місця, щоб мафіни могли піднятися під час випікання.
  1. Ставимо заповнені форми до духовки приблизно на 20 хвилин.
  2. Готові мафіни подаємо з овочевою нарізкою або салатом.

Смачного!

Спагеті в соусі болоньєзе з куркою

Спагеті
Спагеті в соусі болоньєзе з куркою / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Чистимо овочі. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на середній тертці. Часник січемо, помідори блендеруємо.
  2. На розігрітій сковороді обсмажуємо в олії подрібнені овочі на середньому вогні близько 3 хвилин. Додаємо рублене філе й обсмажуємо ще 2 – 3 хвилини.
  3. Далі виливаємо до сковороди помідорну суміш. Усе солимо, перчимо, присмачуємо сушеними травами, ретельно перемішуємо й тушкуємо, доки соус не загусне.
  4. Тим часом відварюємо спагеті. До каструлі з окропом додаємо дрібку солі й викладаємо спагеті. Варимо їх близько 10 хвилин, час від часу помішуючи. Зливаємо з пасти воду й розкладаємо її по тарілках.
  5. Поливаємо спагеті соусом, посипаємо тертим пармезаном і подаємо до столу.

Смачного!

Курячі тюфтельки

Ділимось рецептом курячих тюфтельок
Ділимось рецептом курячих тюфтельок / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Викладаємо до миски куряче філе, додаємо яйце, сметану, зелень, подрібнений часник. Солимо, перчимо, ретельно вимішуємо руками й ставимо до холодильника, доки займатимемось іншими процесами.
  2. Моркву та помідори натираємо на грубій тертці, цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
  3. На розігрітій сковороді злегка обсмажуємо в олії цибулю на середньому вогні (2 – 3 хвилини).
  4. Відправляємо до цибулі моркву й обсмажуємо все ще 3 хвилини.
  5. Додаємо помідори, перемішуємо й тушкуємо, доки не випарується половина рідини.
  6. Соус солимо, перчимо, присмачуємо дрібкою цукру, перемішуємо й знімаємо з плити.
  7. В окремій мисці змішуємо гірчицю зі сметаною.
  8. Розігріваємо духовку до 170 градусів.
  9. Виймаємо з холодильника фарш і формуємо з нього невеликі кульки.
  10. Викладаємо кульки фаршу до жаротривкої форми, на них – сметанно-гірчичну суміш і тушковані овочі. Закриваємо кришкою й ставимо до духовки запікатися на 35 – 45 хвилин.
  11. Готові тюфтельки подаємо з улюбленим гарніром.

Смачного!

Рекомендуємо Навколо світу за годину: 4 незвичні страви з курочкою для романтичного вечора

Лазанья з куркою та грибами

Рецепт лазаньї з куркою та грибами
Рецепт лазаньї з куркою та грибами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Найперше слід приготувати соус. Для цього розтоплюємо на середньому вогні в каструлі з товстим дном вершкове масло. Додаємо борошно й швидко перемішуємо, щоб масло та борошно з'єдналися. Далі повільно вливаємо до каструлі молоко й тримаємо суміш на плиті, ретельно перемішуючи, до загустіння. Знімаємо з вогню, солимо, перчимо й додаємо мускатний горіх. Соус готовий!
  2. Тепер на черзі – начинка. Для неї чистимо овочі та гриби й нарізаємо дрібними кубиками.
  3. Розігріваємо сковороду й обсмажуємо на ній в олії рублене філе на середньому вогні. Як м'ясо побіліє, відправляємо до нього подрібнені овочі, гриби, шпинат і підрум'янюємо 3 – 5 хвилин, після чого додаємо помідори разом із соком.
  4. Тушкуємо начинку для лазаньї під кришкою ще близько 5 – 7 хвилин.
  5. Суміш солимо, перчимо й, ретельно перемішавши, знімаємо з вогню.
  6. Вмикаємо духовку розігрітися до 180 градусів.
  7. Дно форми змащуємо олією, викладаємо на нього три листки лазаньї в один шар. Змащуємо соусом, укриваємо куркою з овочами й посипаємо третиною тертого сиру. Далі все знову повторюємо: три листки лазаньї, соус, начинка й тертий сир.
  8. Викладаємо останні листки лазаньї, змащуємо соусом і посипаємо рештою тертого сиру.
  9. Ставимо форму з лазаньєю до розігрітої духовки на 35 – 40 хвилин.
  10. Готову лазанью виймаємо з духовки, нарізаємо на порції й подаємо, посипавши зеленню.

Смачного!

Кіш із куркою та грибами

Кіш із куркою
Кіш із куркою / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Починаємо з пісочного тіста. Для нього холодне вершкове масло натираємо на тертці й руками розтираємо з борошном. (Або ж можна використати для цього комбайн.)
  2. До борошняно-масляної крихти додаємо 1 яйце, холодну воду й трохи солі. Тісто швидко вимішуємо, збираємо в кулю й, загорнувши в харчову плівку, кладемо до холодильника на ½ години.
  3. Тепер – начинка. Для неї нарізаємо невеличкими кубиками гриби. На розігріту сковороду з олією викладаємо гриби, за ними рублене філе. Обсмажуємо все на середньому вогні 5 – 7 хвилин і знімаємо з вогню.
  4. Розігріваємо духовку до 190 градусів.
  5. Виймаємо тісто з холодильника й викладаємо до круглої жаротривкої форми. Обережно розподіляємо тісто по дну й формуємо бортики.
  6. Наколюємо тісто по всій поверхні виделкою й ставимо до духовки приблизно на 15 хвилин.
  7. Готуємо начинку: у глибокій мисці збиваємо віничком яйця, додаємо до них вершки, мускатний горіх, перець, сир та дрібку солі. Усе перемішуємо.
  8. Виймаємо форму з тістом з духовки, викладаємо на нього гриби, заливаємо яєчно-сирною сумішшю й повертаємо пиріг до духовки ще на пів години.
  9. Готовий кіш виймаємо з духовки, посипаємо зеленню й подаємо.

Смачного!