Навколо світу за годину: 4 незвичні страви з курочкою для романтичного вечора

11 лютого 2022, 11:28
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Незабаром День усіх закоханих, а це чудова нагода потішити своїх коханих чимось незвичайним. І не треба сушити голову, шукаючи ідеальний подарунок. Влаштуйте романтичну вечерю на двох!

Як зробити День усіх закоханих незабутнім? Перше, що спадає на думку – навколосвітня подорож удвох туди, де можна сповна насолоджуватися смачною їжею. І хоча організувати романтичну поїздку виходить не завжди, однак вирушити у справжній гастрономічний тур можна й не виходячи з дому! Здивуйте коханих неймовірною вечерею для двох, приготувавши оригінальні страви світової кухні.

Читайте також Що приготувати з курячого фаршу: оригінальні страви, які оцінять навіть гурмани

Так, святкова вечеря з нотками іноземної екзотики – це не лише прекрасний спосіб висловити свої почуття, а й можливість побувати у вишуканому французькому ресторані, скуштувати мексиканські чилакілес та навіть поласувати знаменитою філіппінською курочкою адобо!

Утім, створити за столом особливу атмосферу – тонке мистецтво, в якому правильно підібрані інгредієнти відіграють надважливу роль.

Тож аби ви не прогадали з вибором компонентів для такої важливої події, ми рекомендуємо віддавати перевагу стравам із ніжної та соковитої курочки.

Курятина – це універсальний продукт, який є основною складовою популярних рецептів у багатьох країнах світу. Із неї виходять ситні основні страви, прекрасні супи та різноманітні закуски. Її можна смажити, запікати й тушкувати, додавати до салатів та бутербродів.

Секрет такої популярності курки у тому, що вона смачна та поживна, а ще – готується без зайвих зусиль. Комбінуючи курочку з незвичними інгредієнтами та пікантними прянощами, можна щоразу готувати щось по-справжньому нове та цікаве.

А щоб страви готувались якнайшвидше й завжди виходили на славу, обирайте підготовлене свіже м'ясо від перевіреного виробника. Наприклад, якісну та безпечну курятину від ТМ "Наша Ряба". Вона вже дбайливо нарізана й запакована, щоб ви могли насолодитись оригінальними стравами за лічені хвилини після розпакування.

Ми якраз дібрали кілька страв із курочкою, що перенесуть вас до найромантичніших куточків нашої планети. І не лякайтеся дивних назв. Готується ця смакота надзвичайно легко!

Курка адобо по-філіппінськи

  • Порції: 2
  • Час: 1 година

Рецепт курочки адобо по-філіппінськи / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 4 курячі стегна від ТМ "Наша Ряба";
– 1 велика солодка перчина;
– 1 велика або 2 маленькі ріпчасті цибулини;
– 5 зубків часнику;
– 1 шматочок свіжого імбиру;
– ½ лайма;
– 4 столові ложки соєвого соусу;
– 1 столова ложка вустерського соусу;
– 1 столова ложка олії;
– сіль, перець – на ваш смак.

Приготування:

  1. Курку викладаємо до глибокої миски. Цибулю та часник чистимо від лушпиння.
  2. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а часник чавимо пласким боком ножа. Додаємо до курки.
  3. Імбир чистимо від шкірки й, натерши на дрібній тертці, додаємо до курки.
  4. Перчину розрізаємо навпіл, звільняємо від насіння, грубо нарізаємо й відправляємо до курки.
  5. Додаємо до курки з овочами чорний перець, соєвий та вустерський соус і вичавлюємо до миски сік лайма. Ретельно все перемішуємо руками.
  6. Накриваємо миску кришкою й ставимо до холодильника щонайменше на ½ години.
  7. Після цього розігріваємо сковороду, додаємо олію й викладаємо туди курку з овочами та маринадом. Накриваємо продукти кришкою й тушкуємо на середньому вогні, періодично помішуючи.
  8. Коли рідина випарується, знімаємо кришку, трохи зменшуємо вогонь і обсмажуємо курку до рум'яної скоринки.
  9. Подаємо готову курку адобо з відвареним рисом.

Смачного!

Італійська парміджана з куркою

  • Порції: 2
  • Час: 45 хвилин

Рецепт парміджани з курочкою / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 4 філе для відбивних від ТМ "Наша Ряба";
– 100 грамів цільнозернових крекерів;
– 50 грамів сиру пармезан;
– 150 грамів сиру моцарела;
– ½ чайної ложки сушеного орегано;
– ½ чайної ложки сушеної петрушки;
– 1 маленька цибулина;
– 2 яєчних білки;
– 2 зубки часнику;
– 1 банка подрібнених помідорів у власному соку;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 1 пучок свіжого базиліку;
– сіль, перець – на ваш смак.

Приготування:

  1. Крекери, петрушку та орегано подрібнюємо в кухонному комбайні. Перекладаємо на тарілку, солимо, перчимо та перемішуємо.
  2. Помідори із соком, нарізаною цибулею, часником та сіллю блендеруємо на однорідну масу.
  3. Яєчні білки злегка збиваємо й переливаємо до неглибокої тарілки. Злегка відбиваємо філе через харчову плівку, занурюємо кожне філе в білкову піну, щоб воно повністю нею вкрилось, і виймаємо, даючи стекти зайвому білку.
  4. Обкачуємо філе в пряних крекерових крихтах, злегка притискаючи, щоб вони вкрили м'ясо з усіх боків.
  5. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
  6. Змащуємо форму для запікання олією, перекладаємо філе до форми й перевертаємо на інший бік, щоб курочка вся вкрилась олією. Ставимо м'ясо до духовки й запікаємо 10 хвилин.
  7. Виймаємо філе з духовки, поливаємо томатною сумішшю, посипаємо тертою моцарелою й повертаємо до духовки приблизно на 20 хвилин (щоб сир підрум'янився).
  8. Готову курочку виймаємо з духовки, посипаємо тертим пармезаном і подаємо з улюбленим гарніром або овочевою нарізкою.

Смачного!

Чилакілес із курочкою су-від

  • Порції: 2
  • Час: 30 хвилин

Рецепт чилакілес з курочкою су-від / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 1 курочка су-від від ТМ "Наша Ряба";
– 4 жмені чипсів із тортильї (кукурудзяного коржа);
– 1 банка цілих очищених томатів у власному соку;
– 1 склянка води;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 4 зубки часнику;
– 50 грамів сиру фета;
– 3 столові ложки жирної сметани;
– 1 пучок зелені кінзи або петрушки;
– 1 авокадо;
– сіль, перець – на ваш смак.

Приготування:

  1. Курочку су-від розбираємо на волокна, а зелень подрібнюємо.
  2. Олію та часник змішуємо у великій каструлі, ставимо на плиту й тримаємо на середньому вогні, помішуючи, доки від олії не піде аромат та легке шипіння (близько 2 хвилин).
  3. Додаємо до каструлі помідори разом із соком, розбиваючи їх лопаткою, склянку води й усе перемішуємо. Доводимо суміш до кипіння, солимо й перчимо.
  4. Зменшуємо вогонь і тушкуємо суміш, щоб трохи загусла (6 – 8 хвилин).
  5. Знімаємо страву з плити й додаємо до неї подрібнену зелень.
  6. Викладаємо у дві неглибокі тарілки кукурудзяні чипси.
  7. Поливаємо все сметаною, посипаємо подрібненою руками фетою, додаємо курочку.
  8. Прикрашаємо чилакілес листочками кінзи або петрушки, скибочками авокадо й подаємо.

Смачного!

Кок-о-вен – курочка у винному соусі по-французьки

  • Порції: 2
  • Час: 1 година

Рецепт курочки у вині по-французьки / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 1 куряче асорті гомілка-стегно від ТМ "Наша Ряба";
– 2 гілочки розмарину;
– 3 гілочки чебрецю;
– 2 лаврових листки;
– 200 мілілітрів червоного сухого вина;
– 3 зубки часнику;
– 200 грамів маленьких печериць;
– 6 – 7 цибулин шалоту;
– 100 грамів бекону;
– 2 великі морквини;
– 30 грамів вершкового масла;
– 3 столові ложки олії;
– подрібнена зелень;
– сіль, перець – на ваш смак.

Приготування:

  1. Почищену моркву та печериці нарізаємо грубими шматками, бекон – невеличкими кубиками.
  2. У каструлі розігріваємо олію, викладаємо туди курочку, обсмажуємо на середньому вогні до рум'яності й виймаємо на тарілку.
  3. У цій самій каструлі обсмажуємо близько 3 хвилин нарізані печериці, моркву, бекон та цибулю (цілою), додаємо подрібнений часник і тримаємо на плиті ще кілька хвилин.
  4. Відправляємо до овочів обсмажену курочку.
  5. Вливаємо вино й випарюємо половину його об'єму.
  6. Додаємо склянку води, вершкове масло, накриваємо кришкою й тушкуємо все на повільному вогні близько 50 хвилин.
  7. Готовий кок-о-вен розкладаємо по тарілках, прикрашаємо зеленню й подаємо з улюбленим гарніром.

Смачного!

Оберіть рецепт, який вам більше до вподоби, і влаштуйте коханій людині смачну подорож!