Навколо світу за годину: 4 незвичні страви з курочкою для романтичного вечора
Незабаром День усіх закоханих, а це чудова нагода потішити своїх коханих чимось незвичайним. І не треба сушити голову, шукаючи ідеальний подарунок. Влаштуйте романтичну вечерю на двох!
Як зробити День усіх закоханих незабутнім? Перше, що спадає на думку – навколосвітня подорож удвох туди, де можна сповна насолоджуватися смачною їжею. І хоча організувати романтичну поїздку виходить не завжди, однак вирушити у справжній гастрономічний тур можна й не виходячи з дому! Здивуйте коханих неймовірною вечерею для двох, приготувавши оригінальні страви світової кухні.
Читайте також Що приготувати з курячого фаршу: оригінальні страви, які оцінять навіть гурмани
Так, святкова вечеря з нотками іноземної екзотики – це не лише прекрасний спосіб висловити свої почуття, а й можливість побувати у вишуканому французькому ресторані, скуштувати мексиканські чилакілес та навіть поласувати знаменитою філіппінською курочкою адобо!
Утім, створити за столом особливу атмосферу – тонке мистецтво, в якому правильно підібрані інгредієнти відіграють надважливу роль.
Тож аби ви не прогадали з вибором компонентів для такої важливої події, ми рекомендуємо віддавати перевагу стравам із ніжної та соковитої курочки.
Курятина – це універсальний продукт, який є основною складовою популярних рецептів у багатьох країнах світу. Із неї виходять ситні основні страви, прекрасні супи та різноманітні закуски. Її можна смажити, запікати й тушкувати, додавати до салатів та бутербродів.
Секрет такої популярності курки у тому, що вона смачна та поживна, а ще – готується без зайвих зусиль. Комбінуючи курочку з незвичними інгредієнтами та пікантними прянощами, можна щоразу готувати щось по-справжньому нове та цікаве.
А щоб страви готувались якнайшвидше й завжди виходили на славу, обирайте підготовлене свіже м'ясо від перевіреного виробника. Наприклад, якісну та безпечну курятину від ТМ "Наша Ряба". Вона вже дбайливо нарізана й запакована, щоб ви могли насолодитись оригінальними стравами за лічені хвилини після розпакування.
Ми якраз дібрали кілька страв із курочкою, що перенесуть вас до найромантичніших куточків нашої планети. І не лякайтеся дивних назв. Готується ця смакота надзвичайно легко!
Курка адобо по-філіппінськи
- Порції: 2
- Час: 1 година
Рецепт курочки адобо по-філіппінськи / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 4 курячі стегна від ТМ "Наша Ряба";
– 1 велика солодка перчина;
– 1 велика або 2 маленькі ріпчасті цибулини;
– 5 зубків часнику;
– 1 шматочок свіжого імбиру;
– ½ лайма;
– 4 столові ложки соєвого соусу;
– 1 столова ложка вустерського соусу;
– 1 столова ложка олії;
– сіль, перець – на ваш смак.
Приготування:
- Курку викладаємо до глибокої миски. Цибулю та часник чистимо від лушпиння.
- Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а часник чавимо пласким боком ножа. Додаємо до курки.
- Імбир чистимо від шкірки й, натерши на дрібній тертці, додаємо до курки.
- Перчину розрізаємо навпіл, звільняємо від насіння, грубо нарізаємо й відправляємо до курки.
- Додаємо до курки з овочами чорний перець, соєвий та вустерський соус і вичавлюємо до миски сік лайма. Ретельно все перемішуємо руками.
- Накриваємо миску кришкою й ставимо до холодильника щонайменше на ½ години.
- Після цього розігріваємо сковороду, додаємо олію й викладаємо туди курку з овочами та маринадом. Накриваємо продукти кришкою й тушкуємо на середньому вогні, періодично помішуючи.
- Коли рідина випарується, знімаємо кришку, трохи зменшуємо вогонь і обсмажуємо курку до рум'яної скоринки.
- Подаємо готову курку адобо з відвареним рисом.
Смачного!
Італійська парміджана з куркою
- Порції: 2
- Час: 45 хвилин
Рецепт парміджани з курочкою / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 4 філе для відбивних від ТМ "Наша Ряба";
– 100 грамів цільнозернових крекерів;
– 50 грамів сиру пармезан;
– 150 грамів сиру моцарела;
– ½ чайної ложки сушеного орегано;
– ½ чайної ложки сушеної петрушки;
– 1 маленька цибулина;
– 2 яєчних білки;
– 2 зубки часнику;
– 1 банка подрібнених помідорів у власному соку;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 1 пучок свіжого базиліку;
– сіль, перець – на ваш смак.
Приготування:
- Крекери, петрушку та орегано подрібнюємо в кухонному комбайні. Перекладаємо на тарілку, солимо, перчимо та перемішуємо.
- Помідори із соком, нарізаною цибулею, часником та сіллю блендеруємо на однорідну масу.
- Яєчні білки злегка збиваємо й переливаємо до неглибокої тарілки. Злегка відбиваємо філе через харчову плівку, занурюємо кожне філе в білкову піну, щоб воно повністю нею вкрилось, і виймаємо, даючи стекти зайвому білку.
- Обкачуємо філе в пряних крекерових крихтах, злегка притискаючи, щоб вони вкрили м'ясо з усіх боків.
- Розігріваємо духовку до 200 градусів.
- Змащуємо форму для запікання олією, перекладаємо філе до форми й перевертаємо на інший бік, щоб курочка вся вкрилась олією. Ставимо м'ясо до духовки й запікаємо 10 хвилин.
- Виймаємо філе з духовки, поливаємо томатною сумішшю, посипаємо тертою моцарелою й повертаємо до духовки приблизно на 20 хвилин (щоб сир підрум'янився).
- Готову курочку виймаємо з духовки, посипаємо тертим пармезаном і подаємо з улюбленим гарніром або овочевою нарізкою.
Смачного!
Чилакілес із курочкою су-від
- Порції: 2
- Час: 30 хвилин
Рецепт чилакілес з курочкою су-від / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 1 курочка су-від від ТМ "Наша Ряба";
– 4 жмені чипсів із тортильї (кукурудзяного коржа);
– 1 банка цілих очищених томатів у власному соку;
– 1 склянка води;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 4 зубки часнику;
– 50 грамів сиру фета;
– 3 столові ложки жирної сметани;
– 1 пучок зелені кінзи або петрушки;
– 1 авокадо;
– сіль, перець – на ваш смак.
Приготування:
- Курочку су-від розбираємо на волокна, а зелень подрібнюємо.
- Олію та часник змішуємо у великій каструлі, ставимо на плиту й тримаємо на середньому вогні, помішуючи, доки від олії не піде аромат та легке шипіння (близько 2 хвилин).
- Додаємо до каструлі помідори разом із соком, розбиваючи їх лопаткою, склянку води й усе перемішуємо. Доводимо суміш до кипіння, солимо й перчимо.
- Зменшуємо вогонь і тушкуємо суміш, щоб трохи загусла (6 – 8 хвилин).
- Знімаємо страву з плити й додаємо до неї подрібнену зелень.
- Викладаємо у дві неглибокі тарілки кукурудзяні чипси.
- Поливаємо все сметаною, посипаємо подрібненою руками фетою, додаємо курочку.
- Прикрашаємо чилакілес листочками кінзи або петрушки, скибочками авокадо й подаємо.
Смачного!
Кок-о-вен – курочка у винному соусі по-французьки
- Порції: 2
- Час: 1 година
Рецепт курочки у вині по-французьки / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 1 куряче асорті гомілка-стегно від ТМ "Наша Ряба";
– 2 гілочки розмарину;
– 3 гілочки чебрецю;
– 2 лаврових листки;
– 200 мілілітрів червоного сухого вина;
– 3 зубки часнику;
– 200 грамів маленьких печериць;
– 6 – 7 цибулин шалоту;
– 100 грамів бекону;
– 2 великі морквини;
– 30 грамів вершкового масла;
– 3 столові ложки олії;
– подрібнена зелень;
– сіль, перець – на ваш смак.
Приготування:
- Почищену моркву та печериці нарізаємо грубими шматками, бекон – невеличкими кубиками.
- У каструлі розігріваємо олію, викладаємо туди курочку, обсмажуємо на середньому вогні до рум'яності й виймаємо на тарілку.
- У цій самій каструлі обсмажуємо близько 3 хвилин нарізані печериці, моркву, бекон та цибулю (цілою), додаємо подрібнений часник і тримаємо на плиті ще кілька хвилин.
- Відправляємо до овочів обсмажену курочку.
- Вливаємо вино й випарюємо половину його об'єму.
- Додаємо склянку води, вершкове масло, накриваємо кришкою й тушкуємо все на повільному вогні близько 50 хвилин.
- Готовий кок-о-вен розкладаємо по тарілках, прикрашаємо зеленню й подаємо з улюбленим гарніром.
Смачного!
Оберіть рецепт, який вам більше до вподоби, і влаштуйте коханій людині смачну подорож!