Курячий фарш ідеально підходить для страв у зимовий період, коли вже не знаєте, чим почастувати рідних після тривалих свят. Подрібнене м’ясо птиці – не тільки дієтичне та поживне, але й чудово поєднується з гарнірами та є головним інгредієнтом безлічі оригінальних рецептів!

Читайте також Коли смачно всім: 3 легких рецепти ситних сніданків для себе та рідних

Ніжний пастуший пиріг, ситні тюфтелі та оригінальні "мушлі" зможуть вразити навіть гурманів. А на приготування цих страв із курячого фаршу знадобиться всього 30 – 35 хвилин. Не вірите? Переконайтесь у цьому самі.

Пастуший пиріг із курятиною

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 6 – 8


Пастуший пиріг з курячим фаршем / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Змішайте курячий фарш зі спеціями, зеленим горошком та дрібно нарізаною цибулею.
  2. Посмажте начинку на розігрітій сковорідці протягом 5 хвилин. (У ситуаціях, коли часу обмаль, її одразу можна викладати до форми для запікання.)
  3. Розімніть теплу картоплю з вершками на пюре.
  4. Додайте до пюре 2 курячих яйця й ретельно все перемішайте.
  5. Викладіть до жаротривкої форми яєчно-картопляну масу, на неї – курячий фарш і розрівняйте поверхню ложкою.
  6. Відправте страву запікатися до духовки, попередньо розігрітої до 200 градусів, на 25 хвилин (ідеально – в режимі "конвекція").
  7. Готовий пастуший пиріг подавайте до столу гарячим.

Смачного!

Тюфтельки з курячого фаршу у сметанному соусі

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 6 – 8


Тюфтельки з курячого фаршу / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Заздалегідь відварений нешліфований рис змішайте з курячим фаршем.
  2. Цибулю дрібно наріжте й додайте до фаршу. Туди ж вибийте курячі яйця, додайте на свій смак сіль та чорний перець і ретельно все вимішайте.
  3. З рисово-м'ясної маси сформуйте круглі тюфтельки вагою 80 грамів і викладіть їх до жаротривкої форми.
  4. Для соусу змішайте сметану з дрібно нарізаною зеленню й присмачте спеціями (можна додати вичавлений часник).
  5. Полийте тюфтельки соусом і відправте на 25 хвилин запікатися до духовки, попередньо розігрітої до 200 градусів.
  6. Готові тюфтельки подавайте до столу гарячими.

Смачного!

"Мушлі" з курятиною та печерицями під сирною шапкою

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 6 – 8


"Мушлі" з курячим фаршем / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Макаронні "мушлі" заздалегідь відваріть у підсоленій воді. (Час приготування – 4 – 5 хвилин.)
  2. Цибулю дрібно наріжте й пасеруйте на сковорідці з олією 2 – 3 хвилини.
  3. Змішайте її з курячим фаршем, присмачте спеціями й томатною пастою (за бажанням).
  4. "Мушлі" відцідіть від води, начиніть фаршем, викладіть на деко й посипте тертим сиром.
  5. Влийте в деко 1 – 2 склянки окропу й відправте на 25 хвилин до духовки, попередньо розігрітої до 200 градусів (режим "конвекція").
  6. Готові "мушлі" викладіть на таріль та одразу подавайте до столу.

Смачного!