Не тільки смачно, але й корисно: чому курячі гомілки – ідеальний вибір на кожен день

24 березня 2023, 10:30
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Ні для кого не секрет, що курячі гомілки – це ідеальне поєднання соковитого м'яса, хрумкої скоринки та кісточки, завдяки якій так зручно їх їсти. Саме тому цей продукт часто опиняється на столі в українців.

Насправді ж курячі гомілки мають значно більше переваг, про які споживачі можуть навіть не здогадуватись. Зокрема, у 100 грамах цієї частини курочки міститься всього лише 172 калорії. Відтак гомілки можуть стати основою у раціоні тих людей, які дбають про свою фігуру та ретельно підбирають продукти, зважаючи на їхню поживну цінність, інформує 24 Канал.

Спробуйте також Весь секрет – у фрикадельках: готуємо суп із курятиною за оригінальними рецептами

Оптимальними в гомілці є також вміст білка та жиру – 28,3 та 3,7 грама відповідно. Крім того, ця частина курочки містить кальцій, фосфор, вітаміни А, фолієву кислоту (вітамін B9), а також магній, кобальт, цинк, хром та селен. Тож, споживаючи курячі гомілки, людина може наситити організм чималою кількістю корисних мікроелементів.

Завдяки такому багатому складу вітамінів курячі гомілки здобули чималу популярність, а кожен споживач не відмовлявся від експериментів, створюючи оригінальні страви з цим продуктом. Відтак у мережі є сотні рецептів, які точно зможуть вас вразити. Від супу до вишуканих чи пряних страв з курячими гомілками: кожен зможе обрати щось собі до смаку.

А щоб додати рецептам індійських прянощів, спробуйте курячі гомілки "Делі" від ТМ "Наша Ряба Апетитна". Виробник подбав, щоб на вашому столі опинилось вже замариноване добірне м'ясо, яке ідеально поєднує білковий смак курятини зі східними спеціями. Тож все, що вам залишається – розкрити упаковку та розпочати приготування. Як це зробити та які страви варто скуштувати – ділимось у покрокових рецептах.

Печеня з курячими гомілками та овочами

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 4

Готуємо печеню з курячими гомілками / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
курячі гомілки "Делі" ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 2 картоплини;
– 2 морквини;
– 2 столові ложки томатної пасти;
– 1 ріпчаста цибуля;
– олія;
– свіжа зелень петрушки чи кінзи;
– сіль;
– чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

  2. На сковорідці з невеликою кількістю олії обсмажуємо нарізану кубиком цибулю. Додаємо моркву, подрібнену на довільні шматочки. Присмачуємо спеціями і смажимо 4 – 5 хвилин.

  3. Перекладаємо у жаротривку форму овочі, нарізану картоплю великими шматками та гомілки.

  4. Вливаємо томатну пасту, розбавлену з водою, та готуємо страву в духовці 30 хвилин.

  5. Перед подачею курячі гомілки посипаємо дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Плов із курячими гомілками

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 4

Плов із куряими гомілками – ідеальна страва для всієї сім'ї / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
курячі гомілки "Делі" ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 1 склянка рису;
– 1 морквина;
– 1 цибулина;
– 3 – 4 зубчики часнику;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– олія;
– зіра;
– барбарис.

Приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

  2. Запарюємо рис окропом та залишаємо на 5 хвилин під кришкою.

  3. Нарізану кубиком цибулю обсмажуємо на сковорідці разом із натертою морквою. Присмачуємо спеціями і готуємо 5 хвилин.

  4. У жаротривку форму викладаємо змішаний рис з овочами, очищені зубчики часнику та курячі гомілки.

  5. Вливаємо до інгредієнтів склянку води та посипаємо спеціями.

  6. Готуємо в духовці 30 хвилин.

  7. Подаємо до столу з дрібно нарізаною зеленню, пекучим перцем та лимоном (за бажанням).

Курячі гомілки з рисом

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Курячі гомілки з рисом / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
курячі гомілки "Делі" ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 160 грамів рису;
– 2 столові ложки вершкового масла;
– сіль;
– чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 180 градусів та викладаємо гомілки на деко, вкрите пергаментом. Запікаємо 30 хвилин до готовності.

  2. Відварюємо промитий рис у підсоленій воді до готовності. Додаємо масло і перемішуємо.

  3. Подаємо рис з курячими гомілками та соусом, що утворився під час запікання м'яса. За бажанням страву можна прикрасити нарізаними листочками петрушки.

Смачного!