Ви забудете про кетчуп: рецепт італійського томатного соусу

30 січня 2023, 17:35
Читать новость на русском

Джерело:

haps

Напевно, важко уявити страву, яку б не можна було вдосконалити смаком помідорів. Якщо ви любите усе домашнє – цей рецепт допоможе вам забути про використання кетчупу.

Домані соуси здатні вдосконалити смак безлічі улюблених страв. Існує багато рецептів їх приготування, а італійський варіант змусить вас забути про купівлю кетчупу чи схожих додатків.

Читайте також Чому не можна промивати квашену капусту: розкриваємо секрети

Рецепт томатного соусу

Час: до 1 години

Порцій: 1

Ідеальне рішення для безлічі страв / Фото Pexels

Інгредієнти:

  • 2 кілограми помідорів;
  • оливкова олія – 2 столові ложки;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 склянки курячого бульйону;
  • пучок базиліку (можна використати сушений);
  • чайна ложка цукру;
  • сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Помідори обдаємо кип'ятком, а потім холодною водою. Знімаємо шкірку та нарізаємо.
  2. Подрібнений часник смажимо на оливковій олії впродовж хвилини.
  3. Додаємо на пательню помідори та тушкуємо на повільному вогні 30 хвилин, час від часу розчавлюючи великі шматочки виделкою.
  4. Додаємо базилік, цукор, солимо та перчимо.

Підказка

Для приготування соусу можна також використати консервовані помідори, які мають насичений смак та аромат.