Смачніші за магазинні: як приготувати популярні крекери вдома
20 січня 2022,
22:07
Читать новость на русском
Джерело:
ютуб Лілії ЦвітЛюбите крекери? Тоді цей рецепт – для вас! Кілька легких дій – і свіжі солоні хрумтики у вас на столі. Вони чудово смакують із крем-сиром, паштетом і просто з чаєм.
Рецепт домашніх крекерів
- Час: 60 хвилин
- Порції: 300 грамів печива
Читайте також Як повернутися у форму після свят: ТОП-5 порад
Інгредієнти:
– 300 грамів борошна (50 грамів на підсипку);
– 1 чайна ложка солі;
– 1 чайна ложка цукру;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 150 мілілітрів молока;
– 40 мілілітрів олії (додатково – 1 столова ложка).
Для змащування:
– 1 столова ложка води;
– 1 столова ложка олії;
– сіль.
Приготування:
- Змішайте просіяне борошно з цукром, розпушувачем та сіллю.
- Окремо з'єднайте олію та молоко – перемішайте.
- Влийте молочну суміш до борошна й замісіть тісто. Наприкінці додайте ще 1 столову ложку олії й ще раз вимісіть тісто.
- Накрийте тісто харчовою плівкою й залиште на 30 хвилин.
- Розкачайте половину тіста на харчовому пергаменті. Товщина тіста має бути 1 – 2 міліметри.
- Наріжте пласт на квадратики.
- Наколіть тісто виделкою, щоб воно не деформувалося під час випікання.
- Змішайте олію з водою, змастіть поверхню крекерів цією сумішшю й посипте сіллю.
- Випікайте крекери в розігрітій до 200 градусів духовці 8 – 10 хвилин.
Смачного!
Відеорецепт приготування домашніх крекерів: