Смачніші за магазинні: як приготувати популярні крекери вдома

20 січня 2022, 22:07
Читать новость на русском

Любите крекери? Тоді цей рецепт – для вас! Кілька легких дій – і свіжі солоні хрумтики у вас на столі. Вони чудово смакують із крем-сиром, паштетом і просто з чаєм.

Рецепт домашніх крекерів

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 300 грамів печива

Читайте також Як повернутися у форму після свят: ТОП-5 порад

Інгредієнти:
– 300 грамів борошна (50 грамів на підсипку);
– 1 чайна ложка солі;
– 1 чайна ложка цукру;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 150 мілілітрів молока;
– 40 мілілітрів олії (додатково – 1 столова ложка).

Для змащування:
– 1 столова ложка води;
– 1 столова ложка олії;
– сіль.

Приготування:

  1. Змішайте просіяне борошно з цукром, розпушувачем та сіллю.
  1. Окремо з'єднайте олію та молоко – перемішайте.
  1. Влийте молочну суміш до борошна й замісіть тісто. Наприкінці додайте ще 1 столову ложку олії й ще раз вимісіть тісто.
  1. Накрийте тісто харчовою плівкою й залиште на 30 хвилин.
  1. Розкачайте половину тіста на харчовому пергаменті. Товщина тіста має бути 1 – 2 міліметри.

  1. Наріжте пласт на квадратики.
  1. Наколіть тісто виделкою, щоб воно не деформувалося під час випікання.
  1. Змішайте олію з водою, змастіть поверхню крекерів цією сумішшю й посипте сіллю.
  1. Випікайте крекери в розігрітій до 200 градусів духовці 8 – 10 хвилин.

Смачного!

Відеорецепт приготування домашніх крекерів: