15 січня,
20:30
Англійський сніданок – це не лише вівсянка: печемо булочки скони
Джерело:
ютуб Лізи ГлінськоїСкони напрочуд смачні зі збитими вершками та конфітюром. Їх подають на сніданок, як перекус на полуденок. Зручно брати їх і на роботу – у ланч-боксі.
Англійські булочки скони: рецепт
Читайте також Коли смачно всім: 3 легких рецепти ситних сніданків для себе та рідних
- Час: 60 хвилин
- Порції: 4 – 6
– 100 грамів вершкового масла;
– 360 грамів борошна;
– 8 грамів розпушувача;
– 2 грами солі;
– 50 грамів цукру;
– 100 грамів яєць;
– 80 мілілітрів молока;
– цедра 1 лимона;
– 50 грамів волоських горіхів;
– 150 грамів міксу сухофруктів.
Для глазурування:
– 25 грамів вершкового масла;
– 40 грамів меду.
Приготування:
- У глибокій посудині змішайте сухі інгредієнти: борошно, сіль, розпушувач та цукор.
- Натріть до них цедру лимона й перемішайте.
- Додайте холодні кубики вершкового масла й розітріть усе на крихту.
- Змішайте яйця з молоком.
Скриншот із відео
- До крихти з борошна й масла додайте горіхи та мікс сухофруктів. Далі влийте яєчну суміш і замісіть тісто.
Скриншот із відео
- Сформуйте з нього кулю й розділіть на 2 рівні частини. Кожну з них розкачайте в коло завтовшки 1,5 – 2 сантиметри.
- Розріжте кожне коло на 8 сегментів. У вас мають вийти на рівні трикутники.
Скриншот із відео
- Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте печиво 15 – 18 хвилин.
- Готуємо глазур: змішайте масло з медом.
- Вийміть булочки з духовки, укрийте глазур'ю й знову відправте до духовки ще на 5 хвилин.
- Готові булочки викладіть на таріль і залиште при кімнатній температурі до повного остигання.
Відеорецепт приготування англійських булочок скони: