Англійський сніданок – це не лише вівсянка: печемо булочки скони

15 січня 2022, 20:30
Читать новость на русском

Скони напрочуд смачні зі збитими вершками та конфітюром. Їх подають на сніданок, як перекус на полуденок. Зручно брати їх і на роботу – у ланч-боксі.

Англійські булочки скони: рецепт

Читайте також Коли смачно всім: 3 легких рецепти ситних сніданків для себе та рідних

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4 – 6
Інгредієнти:
 – 100 грамів вершкового масла;
 – 360 грамів борошна;
 – 8 грамів розпушувача;
 – 2 грами солі;
 – 50 грамів цукру;
 – 100 грамів яєць;
 – 80 мілілітрів молока;
 – цедра 1 лимона;
 – 50 грамів волоських горіхів;
 – 150 грамів міксу сухофруктів.

Для глазурування:
 – 25 грамів вершкового масла;
 – 40 грамів меду.

Приготування:

  1. У глибокій посудині змішайте сухі інгредієнти: борошно, сіль, розпушувач та цукор.
  1. Натріть до них цедру лимона й перемішайте.
  1. Додайте холодні кубики вершкового масла й розітріть усе на крихту.
  1. Змішайте яйця з молоком.


Скриншот із відео

  1. До крихти з борошна й масла додайте горіхи та мікс сухофруктів. Далі влийте яєчну суміш і замісіть тісто.


Скриншот із відео

  1. Сформуйте з нього кулю й розділіть на 2 рівні частини. Кожну з них розкачайте в коло завтовшки 1,5 – 2 сантиметри.
  1. Розріжте кожне коло на 8 сегментів. У вас мають вийти на рівні трикутники.


Скриншот із відео

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте печиво 15 – 18 хвилин.
  1. Готуємо глазур: змішайте масло з медом.
  1. Вийміть булочки з духовки, укрийте глазур'ю й знову відправте до духовки ще на 5 хвилин.
  1. Готові булочки викладіть на таріль і залиште при кімнатній температурі до повного остигання.

Відеорецепт приготування англійських булочок скони: