Культові страви Іспанії: неймовірна ескалівада з баклажанів та солодкого перцю
Джерело:
Нappy foodieЄ в Іспанії особливий регіон – Каталонія. Він славиться історичними пам'ятками, запальною вдачею місцевих жителів, а також неймовірною кухнею. Каталонці просто обожнюють ескаліваду – запечені на грилі овочі. Утім, цю страву часто готують і у великій пательні.
Для ескалівади каталонські господині нарізають усі овочі у довільний спосіб, перемішують із крпаплиною оливкової олії в керамічній посудині й запікають.
Актуально Корисне осіннє меню: топ-3 страви, які варто додати в раціон
Овочі стають м'якими, проте зберігають форму. Страва виходить дуже апетитна й гарна!
Рецепт ескалівади
Час: 1 година
 Порцій: 2
 
Інгредієнти:
- 1 великий баклажан;
 - 3 солодких перці, бажано різного кольору;
 - 2 головки часнику;
 - 4 кабачки;
 - 1 цибулина фенхелю;
 - 2 ріпчасті цибулини;
 - 3 – 4 помідори;
 - цукор для притрушування;
 - сіль і свіжозмелений перець – на ваш смак;
 - 60 мілілітрів оливкової олії;
 - кілька краплин винного оцту;
 - 2 столові ложки нарізаної петрушки.
 
Приготування:
- Нагрійте духовку до 180 градусів.
 - У залежності від розміру розріжте баклажан навпіл або 4 одинакові частини. Солодкий перець розріжте на 4 одинакові частини.
 - Викладіть перець та баклажани на деко.
 - Розділіть головку часнику на зубки, 2 з них залиште, а решту покладіть неочищеними у деко з овочами.
 - Кабачок також розділіть на одинакові частини.
 - Зріжте плодоніжки, зелені пагони з фенхелю й розріжте цибулину вздовж на 4 частини.
 - Додайте у пательню кабачок, фенхель, цибулю та порізані на середні кубики помідори.
 - Притрусіть овочі цукром та приправте сіллю та перцем. Полийте олією та оцтом.
 - Ретельно та делікатно перемішайте овочі.
 - Помістіть їх у духовку на 40 хвилин, періодично обережно помішуючи. Головне – не перемішувати надто часто, щоб шматки не втратили форму й не виділили надміру соку. Кожен шматок має зберегти свою форму та неймовірний смак.
 - Коли овочі стануть м'якими, перекладіть їх у красивий посуд.
 - Обчистіть та подрібніть 2 зубчики часнику й притрусіть ним та петрушкою овочі.
 - Щоб страва мала гарний вигляд на цьому етапі, її не слід перемішувати.
 - Подавайте страву гарячою або кімнатної температури.
 
 
Такі овочі чудово смакуватимуть до смаженого м'яса чи риби. Змішуйте їх з макаронами чи просто їжте із запеченим у тостері хлібом. Залишки овочів можна використати для яєчні чи омлету або використати як додаток для піци.