Для ескалівади каталонські господині нарізають усі овочі у довільний спосіб, перемішують із крпаплиною оливкової олії в керамічній посудині й запікають.
Актуально Корисне осіннє меню: топ-3 страви, які варто додати в раціон
Овочі стають м'якими, проте зберігають форму. Страва виходить дуже апетитна й гарна!
Рецепт ескалівади
Час: 1 година
Порцій: 2
Апетитна страва Середземномор'я / Фото Нappy foodie
Інгредієнти:
- 1 великий баклажан;
- 3 солодких перці, бажано різного кольору;
- 2 головки часнику;
- 4 кабачки;
- 1 цибулина фенхелю;
- 2 ріпчасті цибулини;
- 3 – 4 помідори;
- цукор для притрушування;
- сіль і свіжозмелений перець – на ваш смак;
- 60 мілілітрів оливкової олії;
- кілька краплин винного оцту;
- 2 столові ложки нарізаної петрушки.
Приготування:
- Нагрійте духовку до 180 градусів.
- У залежності від розміру розріжте баклажан навпіл або 4 одинакові частини. Солодкий перець розріжте на 4 одинакові частини.
- Викладіть перець та баклажани на деко.
- Розділіть головку часнику на зубки, 2 з них залиште, а решту покладіть неочищеними у деко з овочами.
- Кабачок також розділіть на одинакові частини.
- Зріжте плодоніжки, зелені пагони з фенхелю й розріжте цибулину вздовж на 4 частини.
- Додайте у пательню кабачок, фенхель, цибулю та порізані на середні кубики помідори.
- Притрусіть овочі цукром та приправте сіллю та перцем. Полийте олією та оцтом.
- Ретельно та делікатно перемішайте овочі.
- Помістіть їх у духовку на 40 хвилин, періодично обережно помішуючи. Головне – не перемішувати надто часто, щоб шматки не втратили форму й не виділили надміру соку. Кожен шматок має зберегти свою форму та неймовірний смак.
- Коли овочі стануть м'якими, перекладіть їх у красивий посуд.
- Обчистіть та подрібніть 2 зубчики часнику й притрусіть ним та петрушкою овочі.
- Щоб страва мала гарний вигляд на цьому етапі, її не слід перемішувати.
- Подавайте страву гарячою або кімнатної температури.