Для ескалівади каталонські господині нарізають усі овочі у довільний спосіб, перемішують із крпаплиною оливкової олії в керамічній посудині й запікають.

Актуально Корисне осіннє меню: топ-3 страви, які варто додати в раціон

Овочі стають м'якими, проте зберігають форму. Страва виходить дуже апетитна й гарна!

Рецепт ескалівади

Час: 1 година
Порцій: 2

Апетитна страва Середземномор'я / Фото Нappy foodie

Інгредієнти:

  • 1 великий баклажан;
  • 3 солодких перці, бажано різного кольору;
  • 2 головки часнику;
  • 4 кабачки;
  • 1 цибулина фенхелю;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • 3 – 4 помідори;
  • цукор для притрушування;
  • сіль і свіжозмелений перець – на ваш смак;
  • 60 мілілітрів оливкової олії;
  • кілька краплин винного оцту;
  • 2 столові ложки нарізаної петрушки.

Приготування:

  1. Нагрійте духовку до 180 градусів.
  2. У залежності від розміру розріжте баклажан навпіл або 4 одинакові частини. Солодкий перець розріжте на 4 одинакові частини.
  3. Викладіть перець та баклажани на деко.
  4. Розділіть головку часнику на зубки, 2 з них залиште, а решту покладіть неочищеними у деко з овочами.
  5. Кабачок також розділіть на одинакові частини.
  6. Зріжте плодоніжки, зелені пагони з фенхелю й розріжте цибулину вздовж на 4 частини.
  7. Додайте у пательню кабачок, фенхель, цибулю та порізані на середні кубики помідори.
  8. Притрусіть овочі цукром та приправте сіллю та перцем. Полийте олією та оцтом.
  9. Ретельно та делікатно перемішайте овочі.
  10. Помістіть їх у духовку на 40 хвилин, періодично обережно помішуючи. Головне – не перемішувати надто часто, щоб шматки не втратили форму й не виділили надміру соку. Кожен шматок має зберегти свою форму та неймовірний смак.
  11. Коли овочі стануть м'якими, перекладіть їх у красивий посуд.
  12. Обчистіть та подрібніть 2 зубчики часнику й притрусіть ним та петрушкою овочі.
  13. Щоб страва мала гарний вигляд на цьому етапі, її не слід перемішувати.
  14. Подавайте страву гарячою або кімнатної температури.