Обід за 20 хвилин: тушкуємо курячі стегна у вершково-гірчичному соусі
25 січня 2022,
11:45
Читать новость на русском
Джерело:
Сafe delitesКурячі стегенця, тушковані у вершковому-гірчичному соусі з беконом та шпинатом, – це так просто і так смачно! Ідеальним гарніром до страви буде картопляне пюре або гречана каша.
Рецепт курячих стегон у вершково-гірчичному соусі
- Час: 20 – 30 хвилин
- Порції: 4
Читайте також Легкі та поживні сніданки для всієї родини: 4 простих рецепти з курочкою
Фото Cafe delites
– 1 кілограм курячих стегон без кісток і шкіри;
– 1 чайна ложка солі;
– ¼ чайної ложки меленого чорного перцю;
– 150 грамів бекону.
Для соусу:
– 2 столові ложки вершкового масла;
– 1 цибулина;
– 1 столова ложка подрібненого часнику;
– 1 столова ложка свіжої подрібненої петрушки;
– по 1 чайній ложці сушеного чебрецю та сушеного розмарину;
– ⅓ склянки білого сухого вина;
– 1 ½ склянки жирних вершків;
– 2 столові ложки діжонської гірчиці;
– ½ чайної ложки солі;
– 50 грамів пармезану;
– 2 склянки листя шпинату.
Приготування:
- Присмачте стегна сіллю та перцем.
- Розігрійте на сковорідці 1 столову ложку олії й обсмажте на ній курку до хрусткої скоринки (по 8 хвилин з кожного боку). Викладіть м'ясо на тарілку.
- Обсмажте на тій самій сковорідці бекон, нарізаний кубиками. Перекладіть його на тарілку.
- Залиште в сковорідці 2 столові ложки витопленого з бекону жиру й обсмажте на ньому нарізану кубиками цибулю, часник, петрушку, чебрець та розмарин до появи аромату (близько 1 хвилини).
- Влийте біле вино й тушкуйте 3 – 4 хвилини, доки не випарується половина його об'єму.
- Відправте до соусу вершки та гірчицю, перемішайте все й доведіть до кипіння.
- Зменште вогонь і готуйте ще хвилину, щоб соус загус.
- Додайте тертий пармезан і за бажанням спеції.
Фото Cafe delites
- Трохи згодом додайте шпинат і тушкуйте ще кілька хвилин.
- Поверніть курку до сковорідки, посипте хрустким беконом і потримайте страву на вогні ще 2 – 3 хвилини.
Курячі стегна готові. Смачного!