Огірки по-польськи: хрумка та ароматна закуска від Лілії Цвіт
5 вересня 2022,
10:12
Читать новость на русском
Джерело:
ютуб Лілії ЦвітЯка закуска повинна бути на кожному святковому столі? Правильно, огірочки. Лілія Цвіт поділилася з читачами рецептом перевіреної зимової консервації з огірків.
Рецепт маринованих огірків по-польськи – це не просто чергова консервація на зиму, а справжня насолода до будь-якого столу. Назва у цієї закрутки така через те, що на смак вони дуже нагадують мариновані огірки польського виробництва: хрусткі, пряні, кисло-солодкі.
Читайте також Піца в мафінах: зручно брати в школу чи університет
За цим рецептом ідеально закручувати корнішони. Авторка радить закручувати саме літрові банки з огірками, адже вони розлітаються за столом за лічені хвилини.
Рецепт маринованих огірків по-польськи
- Час: 1 година
- Порції: 1
– 1 суцвіття кропу;
– 1 лавровий лист;
– 5 горошин духм'яного перцю горошком;
– 1 цибулина;
– 1 морква;
– половина кореня петрушки;
– 1 столова ложка діжонської гірчиці;
– молоді огірки.
Для маринаду на 1 літр води:
– 2 столові ложки солі;
– 4 столові ложки цукру;
– 100 мілілітрів оцту.
Приготування:
- Заздалегідь замочіть чисті огірки у воді на 2 години. Таким чином вони вберуть в себе рідину та стануть хрусткими та смачними.
- На дно банки викладіть горошини перцю, суцвіття кропу, лавровий лист. Наріжте шматочками очищену цибулю та моркву та теж викладіть в банки. Зверху покладіть огірки.
- Зваріть маринад та гарячим залийте банки з огірками.
- Підготуйте все для стерилізації закрутки та варіть накривши кришкою 10 хвилин. Щільно закрийте їх кришками та переверніть догори дном. Вкутайте мариновані огірки рушником та залишіть охолоджуватися при кімнатній температурі.
Смачного!
Відеорецепт приготування маринованих огірків по-польськи: