Рецепт маринованих огірків по-польськи – це не просто чергова консервація на зиму, а справжня насолода до будь-якого столу. Назва у цієї закрутки така через те, що на смак вони дуже нагадують мариновані огірки польського виробництва: хрусткі, пряні, кисло-солодкі.

Читайте також Піца в мафінах: зручно брати в школу чи університет

За цим рецептом ідеально закручувати корнішони. Авторка радить закручувати саме літрові банки з огірками, адже вони розлітаються за столом за лічені хвилини.

Рецепт маринованих огірків по-польськи

  • Час: 1 година
  • Порції: 1

Приготування:

  • Заздалегідь замочіть чисті огірки у воді на 2 години. Таким чином вони вберуть в себе рідину та стануть хрусткими та смачними.
  • На дно банки викладіть горошини перцю, суцвіття кропу, лавровий лист. Наріжте шматочками очищену цибулю та моркву та теж викладіть в банки. Зверху покладіть огірки.
  • Зваріть маринад та гарячим залийте банки з огірками.
  • Підготуйте все для стерилізації закрутки та варіть накривши кришкою 10 хвилин. Щільно закрийте їх кришками та переверніть догори дном. Вкутайте мариновані огірки рушником та залишіть охолоджуватися при кімнатній температурі.

Смачного!

Відеорецепт приготування маринованих огірків по-польськи: