Окремі види маринаду відрізняються лише пропорціями та добавками, але основні інгредієнти завжди однакові. Майже в кожному рецепті міститься вода, оцет, цукор і сіль.
Не пропустіть Легкі салати з курячими стріпсами "Легко!": три ідеї для вечері
Ідеальний маринад для огірків
- Час: 1 година
- Порцій: 6
Чудова консервація / Фото для ілюстрації unsplash
Приготування:
- Закип'ятіть воду з сіллю, оцтом і цукром.
- На 1 літр води дайте 1,5 столових ложки солі і 2 столові ложки цукру.
- Огірки ретельно промийте і замочіть на 2 години.
- У кожну банку покладіть парасольки кропу, 1 – 2 скибочки моркви, скибочку хрону, половину чайної ложки зерен гірчиці, 1 – 2 лаврових листки, 6 зерен запашного перцю, зубчик часнику, 2 зерна чорного перцю.
- Укладіть огірки в банки.
- Згодом покладіть парасольки кропу.
- Залийте гарячим розсолом і закупорте банки.
- Пастеризуйте 5 хвилин з моменту закипання води.
- Через цей час вийміть банки, перевірте, чи добре затягнулися кришки і залиште остигати, поставивши догори дном.
- Час пастеризації залежить від розміру банок. Після охолодження заберіть банки в льох.