В інтерв'ю для шоу "Слава+" відомий український шеф-кухар розповів, що окрошка, на жаль, глибоко засаджена в українській культурі, звісно ж, через окупацію СРСР та насаджування російського. Він каже, що це звичайне олів'є, залите квасом, і він такого поєднання не розуміє.

Цікаво "Борщ. Секретний інгредієнт": що варто знати про цикл сюжетів Євгена Клопотенка

Але він порадив абсолютно український аналог, який може смакувати не менше російської окрошки. Він підказав рецепт, як її приготувати.

Кисилиця – це українська страва, я 3 роки працював над нею. Її треба готувати трішки по-іншому. Взяти 1 молоду картоплину, можна розрізати навпіл і запекти в духовці. Потім покласти її в тарілку, нарізати свіжу моркву, трішки кропу і взяти йогурт без смаку, додати чорний перець і сухарики зі звичайного хлібу. І ви отримаєте такий український холодний суп. Є ще бойківська кисилиця – вона бродить 2 – 3 дні, але я надихнувся у цього регіону стравою і ось так її можна робити,
– розповів Клопотенко.

Клопотенко кисилиця
Клопотенко розповів про аналог окрошки / Фото з офіційного сайту кухаря

Євгеній також розповів, що думає про порівняння українського борщу та російських щі. Він вважає, що наша страва звісно ж краща і їх навіть не варто порівнювати.

"15 років тому я їхав Протасовим яром на Жигулях 170 км/год. Думав, що обшивка розлетиться. Ліворуч від мене їхав "гелік", якого я обігнав. І для мене це було досягнення, але потім мені здалося, що він навіть не змагався зі мною, а просто їхав. Тут аналогічно – борщ вже переміг щі. Я б в одному реченні обидві страви не озвучував. Навіщо говорити про святе і про якесь гівно?" – поділився шеф-кухар.

Клопотенко в шоу "Слава+": відео онлайн