Олів'є – традиційний святковий салат, який часто готують на свята. Існує багато різноманітних варіантів цього салату: з куркою, вареною ковбасою, з рибою та навіть без м'яса.
Читайте також Новорічний стіл 2023: рецепти м'ясних страв і закусок
Найпопулярніші рецепти ми зібрали разом, аби ви могли обрати той, який найкраще підійде до свята.
Класичний салат олів'є з вареною ковбасою
- Час: 60 хвилин
- Порції: 8
Приготування:
- Відварюємо картоплю та моркву у підсоленій воді до готовності. Окремо відварюємо яйця, очищаємо від шкарлупи.
- Охолоджуємо та нарізаємо все дрібним кубиком.
- Аналогічно нарізаємо ковбасу, квашені огірки та цибулю та змішуємо все в салатниці. Додаємо горошок та чорний мелений перець.
- Заправляємо салат майонезом та подаємо до столу.
Смачного!
Олів'є з куркою
- Час: 60 хвилин
- Порції: 8
Салат олів'є з куркою / Фото Tasty arbuz
Приготування:
- Відварюємо картоплю та моркву у підсоленій воді до готовності. Окремо відварюємо яйця, очищаємо від шкарлупи. Також окремо відварюємо куряче філе (45 хвилин).
- Охолоджуємо та нарізаємо все дрібним кубиком.
- Аналогічно нарізаємо квашені огірки та цибулю та змішуємо все в салатниці. Додаємо горошок та чорний мелений перець.
- Заправляємо салат майонезом, перемішуємо.
Смачного!
Олів'є з язиком
- Час: від 120 – 180 хвилин
- Порції: 6
Приготування:
- Відварюємо курячі яйця у підсоленій воді до готовності (8 хвилин). Окремо відварюємо картоплю та моркву, охолоджуємо.
- Заздалегідь відварюємо язик до готовності (1,5 – 2 години), охолоджуємо та знімаємо шкірку.
- Нарізаємо всі овочі та язик невеликими кубиками та перекладаємо в салатницю, заправляємо горошком та майонезом. Ретельно перемішуємо салат та додаємо спецій.
Смачного!
Олів'є з червоною рибою
- Час: 65 хвилин
- Порції: 4 – 6
Салат олів'є / Фото Juls Kitchen
Приготування:
- Відварюємо яйця в підсоленій воді до готовності, охолоджуємо та очищаємо від шкарлупи. Нарізаємо яйця кубиками та відправляємо в салатницю.
- Окремо відварюємо картоплю та моркву, нарізаємо кубиками.
- Знімаємо з цибулі лушпиння та нарізаємо дрібним кубиком, додаємо до яєць.
- Аналогічно нарізаємо огірок, рибу дрібним кубиком та змішуємо з рештою в салатниці.
- Ретельно перемішуємо салат, заправляємо майонезом та сіллю.
Смачного!
Олів'є без м'яса – рецепт з печерицями
- Час: від 60 – 120 хвилин
- Порції: 4
Приготування:
- Запікаємо в духовці картоплю та моркву. Кожен коренеплід загортаємо у фольгу та відправляємо в розігріту до 180 – 190 градусів духовку на 1,5 – 2 години. Якщо у вас не має можливості запікати овочі – відваріть їх до готовності у підсоленій воді 25 – 35 хвилин.
- Яйця, картоплю та моркву нарізаємо однаковими кубиками. Квашений огірок нарізаємо кубиками, але трохи дрібнішими, ніж овочі. Висипаємо баночку консервованого горошку.
- За бажанням додаємо нарізану дрібним кубиком ріпчасту цибулю, або заміняємо її на свіжу зелену.
- Нарізаємо гриби кубиками і обсмажуємо на олії з додаванням солі та перцю. Готові гриби додаємо до салату і солимо (за бажанням).
- Перед подачею заправляємо салат майонезом.
Нехай смакує!