Олів'є на будь-який смак: 5 рецептів святкового салату

28 грудня 2022, 14:24
Читать новость на русском

Якщо ви відноситеся до тих людей, яким важко уявити святковий стіл без салату олів'є, 24 канал дібрав п'ять різних рецептів улюбленого салату на будь-який смак.

Олів'є – традиційний святковий салат, який часто готують на свята. Існує багато різноманітних варіантів цього салату: з куркою, вареною ковбасою, з рибою та навіть без м'яса. 

Читайте також Новорічний стіл 2023: рецепти м'ясних страв і закусок

Найпопулярніші рецепти ми зібрали разом, аби ви могли обрати той, який найкраще підійде до свята.

Класичний салат олів'є з вареною ковбасою

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 8
Інгредієнти:
 – 400 грамів вареної ковбаси;
 – 6 – 8 курячих яєць;
 – 2 середні моркви;
 – 4 картоплини;
 – половина ріпчастої цибулі;
 – банка консервованого горошку;
 – 5 – 6 квашених огірків;
 – майонез;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  • Відварюємо картоплю та моркву у підсоленій воді до готовності. Окремо відварюємо яйця, очищаємо від шкарлупи.
  • Охолоджуємо та нарізаємо все дрібним кубиком.
  • Аналогічно нарізаємо ковбасу, квашені огірки та цибулю та змішуємо все в салатниці. Додаємо горошок та чорний мелений перець.
  • Заправляємо салат майонезом та подаємо до столу.

Смачного!

Олів'є з куркою

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 8

Салат олів'є з куркою / Фото Tasty arbuz

Інгредієнти:
– 2 курячих філе;
– 6 курячих яєць;
– 2 середні моркви;
– 4 картоплини;
– половина ріпчастої цибулі;
– банка консервованого горошку;
– 5 – 6 квашених огірків;
– майонез;
– чорний мелений перець.

Приготування:

  • Відварюємо картоплю та моркву у підсоленій воді до готовності. Окремо відварюємо яйця, очищаємо від шкарлупи. Також окремо відварюємо куряче філе (45 хвилин).
  • Охолоджуємо та нарізаємо все дрібним кубиком.
  • Аналогічно нарізаємо квашені огірки та цибулю та змішуємо все в салатниці. Додаємо горошок та чорний мелений перець.
  • Заправляємо салат майонезом, перемішуємо.

Смачного!

Олів'є з язиком

  • Час: від 120 – 180 хвилин
  • Порції: 6
Інгредієнти:
– 350 – 400 грамів телячого язика;
– 200 грамів моркви;
– 400 грамів картоплі;
– 200 грамів свіжих огірків;
– 200 грамів квашених огірків;
– 100 грамів цибулі;
– 100 грамів консервованого зеленого горошку;
– 3 курячих яйця;
– 100 – 150 грамів майонезу;
– сіль.

Приготування:

  • Відварюємо курячі яйця у підсоленій воді до готовності (8 хвилин). Окремо відварюємо картоплю та моркву, охолоджуємо.
  • Заздалегідь відварюємо язик до готовності (1,5 – 2 години), охолоджуємо та знімаємо шкірку.
  • Нарізаємо всі овочі та язик невеликими кубиками та перекладаємо в салатницю, заправляємо горошком та майонезом. Ретельно перемішуємо салат та додаємо спецій.

Смачного!

Олів'є з червоною рибою

  • Час: 65 хвилин
  • Порції: 4 – 6

Салат олів'є / Фото Juls Kitchen

Інгредієнти:
– 400 грамів слабосолоної червоної риби;
– 400 грамів картоплі;
– 300 грамів свіжих огірків;
– 3 курячих яйця;
– 200 грамів моркви;
– 50 грамів цибулі Марс;
– 100 грамів майонезу;
– сіль.

Приготування:

  • Відварюємо яйця в підсоленій воді до готовності, охолоджуємо та очищаємо від шкарлупи. Нарізаємо яйця кубиками та відправляємо в салатницю.
  • Окремо відварюємо картоплю та моркву, нарізаємо кубиками.
  • Знімаємо з цибулі лушпиння та нарізаємо дрібним кубиком, додаємо до яєць.
  • Аналогічно нарізаємо огірок, рибу дрібним кубиком та змішуємо з рештою в салатниці.
  • Ретельно перемішуємо салат, заправляємо майонезом та сіллю.

Смачного!

Олів'є без м'яса – рецепт з печерицями

  • Час: від 60 – 120 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 2 – 3 картоплини;
 – 1 середня морква;
 – 5 курячих яєць;
 – квашений огірок;
 – 200 грамів печериць;
 – консервований горошок;
 – 2 – 3 столові ложки майонезу;
 – ріпчаста або зелена цибуля (за бажанням);
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  • Запікаємо в духовці картоплю та моркву. Кожен коренеплід загортаємо у фольгу та відправляємо в розігріту до 180 – 190 градусів духовку на 1,5 – 2 години. Якщо у вас не має можливості запікати овочі – відваріть їх до готовності у підсоленій воді 25 – 35 хвилин.
  • Яйця, картоплю та моркву нарізаємо однаковими кубиками. Квашений огірок нарізаємо кубиками, але трохи дрібнішими, ніж овочі. Висипаємо баночку консервованого горошку.
  • За бажанням додаємо нарізану дрібним кубиком ріпчасту цибулю, або заміняємо її на свіжу зелену.
  • Нарізаємо гриби кубиками і обсмажуємо на олії з додаванням солі та перцю. Готові гриби  додаємо до салату і солимо (за бажанням).
  • Перед подачею заправляємо салат майонезом.

Нехай смакує!