Опановуємо китайську кухню: медово-лимонна курочка на сковорідці

31 січня 2022, 15:45
Читать новость на русском

Джерело:

Café delites

Курка в медово-лимонному соусі по-китайськи готується якихось 30 хвилин. Смак та аромат у страви – неймовірні. Приготуйте й пересвідічіться в цьому самі!

Ідеальним гарніром до апетитної курочки буде відварений рис або локшина. Нехай смакує!

Читайте також Обираємо курочку правильно: на що варто звертати увагу при покупці м'яса

Медово-лимонна курочка: рецепт китайської кухні

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4


Фото Café delites

Інгредієнти:
 – 600 грамів курятини (велике або мале філе);
 – 1 велике сире куряче яйце;
 – 2 столові ложки соєвого соусу;
 – 2 столові ложки китайського вина шаосін або білого оцту;
 – ½ склянки кукурудзяного крохмалю;
 – ½ склянки олії.

 Для соусу:
 – 1 столова ложка олії;
 – 3 чайні ложки подрібненого часнику;
 – 1 чайна ложка дрібно натертого імбиру;
 – ½ склянки курячого бульйону;
 – 2 столові ложки соєвого соусу;
 – сік 1 лимона (приблизно 3 – 4 столові ложки);
 – 2 столові ложки цукру;
 – 2 столові ложки меду;
 – сіль;
 – 2 чайні ложки кукурудзяного крохмалю, розведені у 2 столових ложках води;
 – 1 чайна ложка насіння кунжуту для прикрашання;
 – тонко нарізана зелена цибуля для прикрашання;
 – скибочки лимона для подачі (за бажанням).

Приготування:

  1. У невеликій мисочці збийте яйце, соєвий соус та вино. 
  1. Замаринуйте в цій суміші нарізане невеличкими шматочками куряче м'ясо (20 хвилин під кришкою буде достатньо).


Фото Café delites

  1. Запаніруйте м'ясо в крохмалі, щоб він рівномірно розійшовся по поверхні шматочків.
  1. У сковорідці вок розігрійте олію. Коли температура олії сягне 165 градусів, обсмажте на ній курочку (розділивши м'ясо на кілька порцій, щоб температура олії не знижувалася).

  1. Смажте шматочки по 5 – 6 хвилин.


Фото Café delites

  1. Для соусу розігрійте олію. Спочатку обсмажте на середньому вогні часник та імбир до появи аромату (приблизно 30 секунд). Далі додайте бульйон, соєвий соус, лимонний сік, цукор, мед і дрібку солі. Перемішуйте, доки цукор не розчиниться.
  1. Додайте до соусу кукурудзяний крохмаль і перемішуйте до загустіння. Помістіть обсамажені шматочки курятини в соус і тушкуйте 2 хвилини. Він має повністю цілком укривати м'ясо.


Фото Café delites

  1. Готову страву прикрасьте насінням кунжуту, подрібненою зеленою цибулею та скибочками лимона. 

Смачного!