31 січня,
15:45
Опановуємо китайську кухню: медово-лимонна курочка на сковорідці
Джерело:
Café delitesКурка в медово-лимонному соусі по-китайськи готується якихось 30 хвилин. Смак та аромат у страви – неймовірні. Приготуйте й пересвідічіться в цьому самі!
Ідеальним гарніром до апетитної курочки буде відварений рис або локшина. Нехай смакує!
Читайте також Обираємо курочку правильно: на що варто звертати увагу при покупці м'яса
Медово-лимонна курочка: рецепт китайської кухні
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
Фото Café delites
– 600 грамів курятини (велике або мале філе);
– 1 велике сире куряче яйце;
– 2 столові ложки соєвого соусу;
– 2 столові ложки китайського вина шаосін або білого оцту;
– ½ склянки кукурудзяного крохмалю;
– ½ склянки олії.
Для соусу:
– 1 столова ложка олії;
– 3 чайні ложки подрібненого часнику;
– 1 чайна ложка дрібно натертого імбиру;
– ½ склянки курячого бульйону;
– 2 столові ложки соєвого соусу;
– сік 1 лимона (приблизно 3 – 4 столові ложки);
– 2 столові ложки цукру;
– 2 столові ложки меду;
– сіль;
– 2 чайні ложки кукурудзяного крохмалю, розведені у 2 столових ложках води;
– 1 чайна ложка насіння кунжуту для прикрашання;
– тонко нарізана зелена цибуля для прикрашання;
– скибочки лимона для подачі (за бажанням).
Приготування:
- У невеликій мисочці збийте яйце, соєвий соус та вино.
- Замаринуйте в цій суміші нарізане невеличкими шматочками куряче м'ясо (20 хвилин під кришкою буде достатньо).
Фото Café delites
- Запаніруйте м'ясо в крохмалі, щоб він рівномірно розійшовся по поверхні шматочків.
- У сковорідці вок розігрійте олію. Коли температура олії сягне 165 градусів, обсмажте на ній курочку (розділивши м'ясо на кілька порцій, щоб температура олії не знижувалася).
- Смажте шматочки по 5 – 6 хвилин.
Фото Café delites
- Для соусу розігрійте олію. Спочатку обсмажте на середньому вогні часник та імбир до появи аромату (приблизно 30 секунд). Далі додайте бульйон, соєвий соус, лимонний сік, цукор, мед і дрібку солі. Перемішуйте, доки цукор не розчиниться.
- Додайте до соусу кукурудзяний крохмаль і перемішуйте до загустіння. Помістіть обсамажені шматочки курятини в соус і тушкуйте 2 хвилини. Він має повністю цілком укривати м'ясо.
Фото Café delites
- Готову страву прикрасьте насінням кунжуту, подрібненою зеленою цибулею та скибочками лимона.
Смачного!