Популярні серед українців креветки, мідії та кальмари не тільки смачні, але й надзвичайно корисні, інформує Смачно 24. До того ж їхні яскраво виражені морські нотки додадуть екстравагантності навіть найбільш звичним стравам.

Цікаво Користь у кожному шматочку: 5 ідей казкових сніданків із морепродуктами

Та щоб підвищити харчову цінність страви і досягнути ідеального балансу смаку, варто обирати відбірні морепродукти. На що насамперед звернути увагу, розповідаємо далі.

Чому варто додати морепродукти у весняний раціон

Морепродукти – цінне джерело білка, Омега-3 жирних кислот, вітамінів та мінералів, необхідних організму. Вони легко засвоюються, а також мають багато цінних поживних речовин. Все це максимально важливо весною, коли у багатьох із нас спостерігається сезонний авітаміноз.

Та щоб цієї весни організм отримав з морепродуктів максимум користі, варто звернути увагу на ТМ "Водний Світ" – бренд, який робить акцент на безкомпромісній якості.

Вже понад 22 роки компанія ретельно обирає постачальників сировини, вдосконалює технології виробництва, забезпечує дегустаційний контроль та дбає про доступність своєї продукції. Завдяки цьому бренд завоював довіру споживачів та заслужено зайняв лідируючі позиції на ринку.

Ретельна увага до кожного етапу поставок та виробництва впливає не тільки на збереження корисних властивостей і свіжість, але й на смак морепродуктів. Кожен із виробів здатен перенести на тепле узбережжя моря. Тож, доповнюючи ними весняні страви, можна бути впевненим, що смак перевершить всі очікування та викличе справжній фурор.

До того ж ТМ "Водний Світ" пропонує широкий асортимент морепродуктів: крабові палички, пресерви, заморожені вироби та намазки. Відтак разом з брендом вдасться втілити безліч кулінарних ідей.

А що ж приготувати, щоб відчути смак весни? Ділимося добіркою особливих рецептів!

Салат з креветками, апельсином та гранатом

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 4

Салат з креветками, апельсином та гранатом / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розморозьте креветки та очистьте їх. Обсмажте на пательні з оливковою олією та подрібненим часником. Додайте столову ложку сухого білого вина для аромату.
  2. Почистіть апельсин і наріжте його невеликими кубиками.
  3. Обережно почистіть і наріжте авокадо.
  4. Приготуйте заправку: змішайте апельсиновий і лимонний соки з оливковою олією, додайте сіль і перець до смаку.
  5. Полийте салат заправкою. Ретельно перемішайте і прикрасьте нашаткованою петрушкою та зернами граната.

Літній салат з мідіями

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 2

Салат з мідіями / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Зваріть перепелині яйця "на круто".
  2. Помідори чері розріжте навпіл, а цибулю – тонкою соломкою.
  3. На дно великої миски викладіть листя салату. Зверху додайте мариновані мідії, розподіліть їх рівномірно.
  4. Помідори чері та червону цибулю розкладіть по верху зелені.
  5. Додайте до салату сухарики.
  6. Покладіть яйця та скибочки лимона по краю миски.
  7. У невеликій посудині змішайте інгредієнти для заправки: оливкову олію, лимонний сік, сіль та перець до смаку.
  8. Перед подачею полийте салат заправкою.

Рис з морепродуктами та оливками

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Рис з морепродуктами та оливками / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розморозьте морський коктейль і добре відцідіть зайву воду.
  2. Поставте рис варитися до повної готовності.
  3. Подрібніть часник та наріжте оливки.
  4. Оберіть посуд для приготування страви. Найкраще використовувати спеціалізовану португальську мідну катаплану. Також підійде вок або звичайна пательня.
  5. Розігрійте катаплану, налийте оливкової олії та обсмажте часник з оливками.
  6. Викладіть на пательню розморожений морський коктейль і ретельно перемішайте.
  7. Додайте томатну пасту.
  8. Видавіть сік із половини лимона і додайте до морепродуктів варений рис.
  9. Посоліть і поперчіть на свій смак, ретельно перемішайте і викладіть зверху шматочки лимона.
  10. Закрийте страву кришкою і тушкуйте впродовж кількох хвилин, щоб всі аромати поєднались.

Смачного!