Основа весняного меню: 3 швидкі страви з морепродуктів

17 квітня 2024, 19:40
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Весна – ідеальний час, аби перейти на легкий раціон. А щоб він був водночас корисним, збалансованим та ситним, радимо поєднувати сезонні інгредієнти з улюбленими морепродуктами.

Популярні серед українців креветки, мідії та кальмари не тільки смачні, але й надзвичайно корисні, інформує Смачно 24. До того ж їхні яскраво виражені морські нотки додадуть екстравагантності навіть найбільш звичним стравам.

Цікаво Користь у кожному шматочку: 5 ідей казкових сніданків із морепродуктами

Та щоб підвищити харчову цінність страви і досягнути ідеального балансу смаку, варто обирати відбірні морепродукти. На що насамперед звернути увагу, розповідаємо далі.

Чому варто додати морепродукти у весняний раціон

Морепродукти – цінне джерело білка, Омега-3 жирних кислот, вітамінів та мінералів, необхідних організму. Вони легко засвоюються, а також мають багато цінних поживних речовин. Все це максимально важливо весною, коли у багатьох із нас спостерігається сезонний авітаміноз.

Та щоб цієї весни організм отримав з морепродуктів максимум користі, варто звернути увагу на ТМ "Водний Світ" – бренд, який робить акцент на безкомпромісній якості.

Вже понад 22 роки компанія ретельно обирає постачальників сировини, вдосконалює технології виробництва, забезпечує дегустаційний контроль та дбає про доступність своєї продукції. Завдяки цьому бренд завоював довіру споживачів та заслужено зайняв лідируючі позиції на ринку.

Ретельна увага до кожного етапу поставок та виробництва впливає не тільки на збереження корисних властивостей і свіжість, але й на смак морепродуктів. Кожен із виробів здатен перенести на тепле узбережжя моря. Тож, доповнюючи ними весняні страви, можна бути впевненим, що смак перевершить всі очікування та викличе справжній фурор.

До того ж ТМ "Водний Світ" пропонує широкий асортимент морепродуктів: крабові палички, пресерви, заморожені вироби та намазки. Відтак разом з брендом вдасться втілити безліч кулінарних ідей.

А що ж приготувати, щоб відчути смак весни? Ділимося добіркою особливих рецептів!

Салат з креветками, апельсином та гранатом

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 4

Салат з креветками, апельсином та гранатом / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 400 грамів креветок варено-морожених ТМ "Водний Світ";
– 1 апельсин;
– 1 авокадо;
– 1 зубчик часнику;
– петрушка до смаку;
– зерна граната до смаку;
– сіль та перець до смаку;
– оливкова олія до смаку;
– сухе біле вино до смаку.
Для заправки:
– 50 мілілітрів оливкової олії;
– 40 мілілітрів апельсинового соку;
– 30 мілілітрів лимонного соку.

Приготування:

  1. Розморозьте креветки та очистьте їх. Обсмажте на пательні з оливковою олією та подрібненим часником. Додайте столову ложку сухого білого вина для аромату.
  2. Почистіть апельсин і наріжте його невеликими кубиками.
  3. Обережно почистіть і наріжте авокадо.
  4. Приготуйте заправку: змішайте апельсиновий і лимонний соки з оливковою олією, додайте сіль і перець до смаку.
  5. Полийте салат заправкою. Ретельно перемішайте і прикрасьте нашаткованою петрушкою та зернами граната.

Літній салат з мідіями

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 2

Салат з мідіями / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 200 грамів мідій маринованих в олії від ТМ "Водний Світ";
– 150 грамів салатного міксу;
– 100 грамів помідорів чері;
– 2 перепелиних яйця;
– скибочки лимона для прикраси;
– сухарі для прикраси;
– пів червоної цибулини.

Для заправки:
– оливкова олія,
– лимонний сік,
– сіль,
– перець до смаку.

Приготування:

  1. Зваріть перепелині яйця "на круто".
  2. Помідори чері розріжте навпіл, а цибулю – тонкою соломкою.
  3. На дно великої миски викладіть листя салату. Зверху додайте мариновані мідії, розподіліть їх рівномірно.
  4. Помідори чері та червону цибулю розкладіть по верху зелені.
  5. Додайте до салату сухарики.
  6. Покладіть яйця та скибочки лимона по краю миски.
  7. У невеликій посудині змішайте інгредієнти для заправки: оливкову олію, лимонний сік, сіль та перець до смаку.
  8. Перед подачею полийте салат заправкою.

Рис з морепродуктами та оливками

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Рис з морепродуктами та оливками / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 1 упаковка замороженого морського коктейлю від ТМ "Водний Світ";
– 200 грамів рису;
– 100 грамів оливок;
– 4 столові ложки томатної пасти;
– 5 – 6 зубчиків часнику;
– 1 лимон;
– оливкова олія до смаку;
– сіль та спеції до смаку.

Приготування:

  1. Розморозьте морський коктейль і добре відцідіть зайву воду.
  2. Поставте рис варитися до повної готовності.
  3. Подрібніть часник та наріжте оливки.
  4. Оберіть посуд для приготування страви. Найкраще використовувати спеціалізовану португальську мідну катаплану. Також підійде вок або звичайна пательня.
  5. Розігрійте катаплану, налийте оливкової олії та обсмажте часник з оливками.
  6. Викладіть на пательню розморожений морський коктейль і ретельно перемішайте.
  7. Додайте томатну пасту.
  8. Видавіть сік із половини лимона і додайте до морепродуктів варений рис.
  9. Посоліть і поперчіть на свій смак, ретельно перемішайте і викладіть зверху шматочки лимона.
  10. Закрийте страву кришкою і тушкуйте впродовж кількох хвилин, щоб всі аромати поєднались.

Смачного!