Овочева ікра на зиму: домашні рецепти з кабачків та баклажанів
4 серпня 2021,
22:32
Читать новость на русском
Заготовляємо черговий домашній смаколик – овочеву ікру! Маючи ніжну текстуру, вона чудово смакує як гарнір до основних страв і як намазка на хліб.
Ми дібрали для вас два рецепти овочевої ікри – баклажанної та кабачкової. Обирайте, котра вам більше до смаку, або ж приготуйте обидві.
Читайте також Легкі салати з куркою – саме для літа: з корейською морквою, динею та овочами гриль
Рецепт ікри з баклажанів по-одеськи
- Час: 2 години
- Порції: 3 – 4
Баклажанна ікра / Фото Клопотенко
– 2 кг баклажанів;
– 5 болгарських перців;
– 2 великих помідори;
– 1 головка часнику;
– 100 мл оливкової олії;
– сіль – на ваш смак;
– чорний мелений перець – на ваш смак.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Баклажани ретельно помийте водою та видаліть хвостик. Відправте їх на в духовку випікатися на 60 хвилин.
- Охолодіть баклажани та зніміть з них шкірку.
- Бланшуйте помідори, зніміть шкірку.
- Болгарський перець почистіть від хвостиків та видаліть насіння. Відправте перець запектися в духовці на 20 – 30 хвилин.
- Відправте всі овочі в велику миску, вичавіть туди часник через прес та додайте спецій на ваш смак.
- Подрібніть овочеву масу за допомогою блендера в однорідну масу.
- Влийте олію та знову перебийте ікру.
- Розкладіть ікру по стерилізованих банках, закрийте кришками та зберігайте в холодильнику.
Смачного!
Простий рецепт кабачкової ікри
- Час: 3 години
- Порції: 3 (розрахунок на 3 літрові банки)
Ікра кабачкова / Фото Деспозіт фото
– 3 кг почищених кабачків без насіння та шкірки;
– 200 мл томатної пасти;
– 200 мл олії;
– 100 мл оцту;
– 100 г цукру;
– 1 ст. л. солі;
– 1 головка часнику.
Приготування:
- М'якоть кабачків натріть на грубій тертці.
- Перекладіть всі інгредієнти в каструлю, окрім часнику та додайте кабачки. Тушкуйте овочі на повільному вогні протягом 2 годин. Обов'язково помішуйте ікру, щоб вона не пригоріла.
- Додайте вичавлений часник до кабачкової ікри та тушкуйте ще 15 хвилин.
- Гарячу ікру розкладіть по стерилізованих банках та закрийте кришками. Переверніть банки догори дном та накрийте теплим рушником. Залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
- Кабачкова ікра готова.
Смачного!