До Нового Року залишилось мало днів, а це означає, що настав час складати святкове меню. SmachnoNews підготував для вас рецепти смачних овочевих салатів.

Читайте також Дієтичні салати з куркою – святкові рецепти

Овочева шуба з гранатом

  1. Ретельно помийте овочі, очистіть та відваріть.
  2. Готуємо майонез. У мисці змішайте одну ложку гірчиці з двома ложками лимонного соку, додайте рафіновану соняшникову олію, сіль та перець за смаком. Додайте трохи води та збийте міксером.
  3. На терці натріть усі овочі окремо.
  4. Очистіть цибулю, наріжте кубиками, у мисці замочіть на 10 хвилин в окропі. Злийте воду через сито, залиште до повного охолодження та збризніть соком лимона.
  5. На тарілку викладіть шарами тертий буряк, картоплю, моркву, додайте цибулю, знову – буряк, кожен шар – змастіть майонезом. Зверху задекоруйте зернами граната.

Салат з авокадо

Овочевий салат з моркви та авокадо

  1. Ретельно помийте овочі. Очистіть моркву, наріжте великими кільцями.
  2. Розігрійте духовку до 160 градусів, застеліть деко фольгою і викладіть моркву, додайте три столові ложки оливкового масла, сіль, кмин та перець. Запікайте до золотистої скоринки.
  3. Ретельно помийте, очистіть від кожури авокадо, видаліть кісточку, розріжте навпіл. Наріжте кільцями.
  4. На тарілку викладіть теплу моркву, додайте авокадо, полийте двома ложками оливкового масла, додайте сіль, перець, спеції за смаком та прикрасьте зернами граната. Смачного!