Палюшки фрі – рецепт, що не залишить байдужим нікого

13 грудня 2022, 12:52
Читать новость на русском

Під час Різдвяного посту кортить з'їсти чогось смаженого, не надто корисного, але такого улюбленого.

Пропонуємо вам не порушувати посту та приготувати палюшки з картоплі, але, щоб довершити смак – додаємо до них сир та смажимо в олії.

Читайте також Як швидко приготувати апетитну курочку: 3 рецепти на сковорідці та у духовці

Ззовні вони схожі на популярні крокети, але смак точно український. Щодо сиру, його можна брати різний: твердий сир по типу голандського, або ж моцарелу чи пармезан. 

Подавайте картопляні палюшки зі сметаною, соусом з часником чи кетчупом. Вони однаково добре смакуватимуть з будь-яким з них.

Рецепт картопляних палюшок фрі

  • Час: 45 – 50 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 2 великі картоплини;
 – 100 грамів сиру моцарела;
 – 1 куряче яйце;
 – 100 – 150 грамів пшеничного борошна;
 – сіль.

Приготування:

  • Відварюємо очищену картоплю у підсоленій воді до готовності. Для страви можна використати і вчорашню картоплю, щоправда, тоді слід додати більше борошна для тіста.
  • Процідіть воду з картоплі, розімніть її в пюре та залишіть охолодитися. 
  • Додаємо яйце, натертий сир, борошно та на смак можна посолити. Замішуємо тісто, якщо воно буде липнути до рук – додайте ще борошна.
  • Ділимо тісто на чотири частини, скручуємо ковбаску і притискаємо рукою. Поділяємо на маленькі смужки, потім ці смужки ділимо ще на дві і скручуємо. Кладемо в заморозку на 15 хвилин.
  • Нагріваємо олію в глибокій сковорідці і обсмажуємо до золотого кольору. Вони повинні вийти м’які і хрусткі одночасно. Далі кладемо в миску і якщо потрібно підсолюємо.

Смачного!