Щоб результат завжди був неперевершеним, а запечена курочка – апетитною, розповідаємо, який посуд обрати. Крім того, ділимося простими рецептами, за допомогою яких вдасться приготувати неймовірно смачні крильця, стегна та котлети.
Читайте також Швидко і доступно: три рецепти курячих гомілок на щодень
Як приготувати апетитну курочку
Обираючи рецепт із курочкою, кожен прагне знайти страву, яку можна з легкістю приготувати, не витрачаючи час на пошуки необхідних інгредієнтів. Крім цього, хочеться, щоб м’ясо:
- мало рум’яну скоринку,
- володіло неймовірним ароматом;
- було соковитим та водночас пропеченим.
В ідеалі всі ці характеристики мають злитися воєдино, однак з першого разу це вдається далеко не всім.
Прокачати свою майстерність допоможе регулярна практика. Кожна спроба запекти курочку – це новий досвід, який з часом виведе вас у лігу кулінарних геніїв, які вміють створювати бездоганні страви, докладаючи мінімум зусиль.
Окрім бажання освоїти кулінарні навички, вам знадобиться правильний посуд. Ідеально підійде чавунна сковорідка, керамічна ємність, скляна форма або ж деко для випікання.
Чимало господинь використовують для приготування курочки фольгу. Однак тоді варто врахувати, що ви не отримаєте рум'яної скоринки. Також можна спробувати запекти м’ясо у рукаві, додавши картоплю, розрізану на кілька частин. Так ви одразу отримаєте й бонус – смачний гарнір.
А щоб процес підготовки зайняв ще менше часу, рекомендуємо використовувати вже замариновану курятину від ТМ "Наша Ряба Апетитна". Зверніть увагу, що котлети від цього бренду готуються на пательні, у духовці чи пароварці всього 10 хвилин. Водночас крильця запікаються у духовці упродовж 25 хвилин, або ж на пательні 20 хвилин. А щоб приготувати стегна, вам знадобиться лише пів години.
Простіше нікуди! А як приготувати ці частини курочки – ділимось покроковими рецептами.
Курячі крильця з картоплею в духовці
Час: 30 хвилин
Порції: 4
Курячі крильця з картоплею в духовці / Фото Shutterstock
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів в режимі "Конвекція". На деко розстеліть шар пергаменту для випікання та викладіть на нього курячі крильця. Запікайте м’ясо 25 хвилин до готовності.
- Поки крильця запікаються, розігрійте сковорідку з олією та обсмажте нарізану брусочками картоплю до готовності (упродовж 20 хвилин). Посоліть та присмачте її гілочками розмарину.
- Подавайте до столу запечені зі скоринкою крильця та картоплю з кетчупом або іншим улюбленим соусом.
Стегенця зі шпинатом та грибами у вершках
Час: 35 хвилин
Порції: 4
Стегенця зі шпинатом та грибами у вершках / Фото Shutterstock
Приготування:
- Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії на середньому вогні.
- Обсмажуйте стегенця протягом 30 хвилин до готовності.
- Розріжте печериці четвертинками, помийте шпинат та додайте все до курятини. Влийте вершки, спеції та тушкуйте до готовності.
- Подавайте стегенця до столу гарячими.
Курячі котлети із запеченими овочами
Час: 20 хвилин
Порції: 3
Курячі котлети із запеченими овочами / Фото Shutterstock
Приготування:
- Розігрійте в сковорідці трохи олії та обсмажте на ній котлети – по 2 хвилини з кожного боку.
- Почищений від шкірки гарбуз наріжте кубиками розміром 3х3 сантиметра.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. На деко, застелене пергаментом, поставте котлети (по центру). З одного боку від них викладіть гарбуз, з іншого – брюссельську капусту.
- Посоліть овочі до смаку та збризніть їх оливковою олією.
- Випікайте котлети з овочами до повної готовності – 15 хвилин. Подавайте страву на стіл теплою. За бажанням, доповніть овочі нарізаною моцарелою.
Смачного!