Щоб результат завжди був неперевершеним, а запечена курочка – апетитною, розповідаємо, який посуд обрати. Крім того, ділимося простими рецептами, за допомогою яких вдасться приготувати неймовірно смачні крильця, стегна та котлети.

Читайте також Швидко і доступно: три рецепти курячих гомілок на щодень

Як приготувати апетитну курочку

Обираючи рецепт із курочкою, кожен прагне знайти страву, яку можна з легкістю приготувати, не витрачаючи час на пошуки необхідних інгредієнтів. Крім цього, хочеться, щоб м’ясо:

  • мало рум’яну скоринку,
  • володіло неймовірним ароматом;
  • було соковитим та водночас пропеченим.

В ідеалі всі ці характеристики мають злитися воєдино, однак з першого разу це вдається далеко не всім.

Прокачати свою майстерність допоможе регулярна практика. Кожна спроба запекти курочку – це новий досвід, який з часом виведе вас у лігу кулінарних геніїв, які вміють створювати бездоганні страви, докладаючи мінімум зусиль.

Окрім бажання освоїти кулінарні навички, вам знадобиться правильний посуд. Ідеально підійде чавунна сковорідка, керамічна ємність, скляна форма або ж деко для випікання.

Чимало господинь використовують для приготування курочки фольгу. Однак тоді варто врахувати, що ви не отримаєте рум'яної скоринки. Також можна спробувати запекти м’ясо у рукаві, додавши картоплю, розрізану на кілька частин. Так ви одразу отримаєте й бонус – смачний гарнір.

А щоб процес підготовки зайняв ще менше часу, рекомендуємо використовувати вже замариновану курятину від ТМ "Наша Ряба Апетитна". Зверніть увагу, що котлети від цього бренду готуються на пательні, у духовці чи пароварці всього 10 хвилин. Водночас крильця запікаються у духовці упродовж 25 хвилин, або ж на пательні 20 хвилин. А щоб приготувати стегна, вам знадобиться лише пів години.

Простіше нікуди! А як приготувати ці частини курочки – ділимось покроковими рецептами.

Курячі крильця з картоплею в духовці

Час: 30 хвилин
Порції: 4

Курячі крильця з картоплею в духовці
Курячі крильця з картоплею в духовці / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів в режимі "Конвекція". На деко розстеліть шар пергаменту для випікання та викладіть на нього курячі крильця. Запікайте м’ясо 25 хвилин до готовності.
  2. Поки крильця запікаються, розігрійте сковорідку з олією та обсмажте нарізану брусочками картоплю до готовності (упродовж 20 хвилин). Посоліть та присмачте її гілочками розмарину.
  3. Подавайте до столу запечені зі скоринкою крильця та картоплю з кетчупом або іншим улюбленим соусом.

Стегенця зі шпинатом та грибами у вершках

Час: 35 хвилин
Порції: 4

Стегенця зі шпинатом та грибами у вершках
Стегенця зі шпинатом та грибами у вершках / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії на середньому вогні.
  2. Обсмажуйте стегенця протягом 30 хвилин до готовності.
  3. Розріжте печериці четвертинками, помийте шпинат та додайте все до курятини. Влийте вершки, спеції та тушкуйте до готовності.
  4. Подавайте стегенця до столу гарячими.

Курячі котлети із запеченими овочами

Час: 20 хвилин
Порції: 3

Курячі котлети із запеченими овочамиКурячі котлети із запеченими овочами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте в сковорідці трохи олії та обсмажте на ній котлети – по 2 хвилини з кожного боку.
  2. Почищений від шкірки гарбуз наріжте кубиками розміром 3х3 сантиметра.
  3. Розігрійте духовку до 180 градусів. На деко, застелене пергаментом, поставте котлети (по центру). З одного боку від них викладіть гарбуз, з іншого – брюссельську капусту.
  4. Посоліть овочі до смаку та збризніть їх оливковою олією.
  5. Випікайте котлети з овочами до повної готовності – 15 хвилин. Подавайте страву на стіл теплою. За бажанням, доповніть овочі нарізаною моцарелою.

Смачного!